FOTO. Ārsti brīdina par galvas izauguma risku breika dejotājiem

© Pixabay

Breika dejotājiem ir izteikts brīdinājums par "breika deju izaugumu", ko izraisa bieža griešanās uz galvas. Ārstu paziņojums seko neparastam gadījumam, kurā kādam dejotājam uz galvas izveidojās konusa formas masa, vēsta “The Independent”.

Slimnīcā uzņemtajos rentgena attēlos redzams “izcilums” uz vīrieša galvas ādas, kas radies pēc atkārtotiem galvas griešanās vingrinājumiem gandrīz divdesmit gadu garumā.

Saskaņā ar žurnālā “BMJ Case Reports” publicēto rakstu, vīrietis, kuram bija 30 gadi, turpināja griezienus uz galvas, lai gan masa jau bija radījusi diskomfortu un bija "estētiski nepatīkama pacientam".

30 gadus vecais vīrietis vērsās pēc palīdzības pēc “plašās” breika dejas 19 gadu garumā. Mediķiem bija jāizslēdz vēzis un citas iespējamās slimības, pirms viņi diagnosticēja "breika deju izaugumu".

Masa tika ķirurģiski noņemta, un pacients ar prieku paziņoja, ka viņam vairs nav jāvalkā cepure, lai slēptu masu no cilvēkiem.

Darba autori uzsver, ka breika dejošana ietver virkni sarežģītu un fiziski smagu paņēmienu, kas var noslogot noteiktas ķermeņa daļas. Šo kustību sarežģītā būtība "padara breika dejotājus īpaši pakļautus savainojumiem", apgalvots publikācijā.

Un ilgstoša breika dejošana var izraisīt vairākas hroniskas problēmas, piebilst autori.

Viens no tiem ir “galvas ādas pārmērīgas slodzes traumas”, ko izraisa atkārtota galvas griešanās, ko parasti sauc par “galvas griešanās caurumu” vai “breika dejas izaugumu”.

“Tam raksturīga matu izkrišana, iekaisums, nejūtīgums un dažkārt arī bumbuļa veidošanās galvas ādā."