Anglijas karalim Čārlzam III pārtrauc vēža ārstēšanu

© Pixabay.com

Anglijas karalis Čārlzs un karaliene Kamilla nākamnedēļ apmeklēs Austrāliju un Samoa - runā, ka ceļojuma laikā karalim uz laiku tiks pārtraukta vēža ārstēšana, raksta mirror.co.uk.

Karalis Čārlzs uz laiku pārtrauks savu vēža ārstēšanu augsta līmeņa vizītes laikā ārzemēs pēc tam, kad būs saņēmis ārstu atļauju. Viņš un karaliene Kamilla gatavojas nākamnedēļ doties rudens vizītē uz Austrāliju un Samoa.

Savu deviņu dienu tūri pa šīm valstīm viņi sāks 18.oktobrī, un paredzēta arī četru dienu vizīte Samoa, kur notiks Sadraudzības valstu vadītāju tikšanās.

Kopš 75 gadus vecajam Čārlzam februārī atklāja vēzi, viņš ārstējas katru nedēļu, taču zināms, ka ārstēšana turpināsies līdz ceļojumam, bet pēc viņa izbraukšanas no valsts tā tiks pārtraukta uz 11 dienām, bet pēc atgriešanās atkal atjaunota.

Monarham tuvs avots stāsta: “Čārlzs ir ļoti priecīgs, ka spēja sasniegt savu mērķi būt tuvāk dabai un savai ģimenei. Karalis pēc dabas un darbaholiķis. Viņam nav publisku saistību, viņš strādā pie citiem projektiem, valdības dokumentiem vai ir atbildīgs par korespondenci.”

Pēc avota teiktā, neskatoties uz protestiem, viņš nav samazinājis ātrumu, taču viņam ir svarīgi palikt redzamam, un pat ārstēšanas laikā viņš gribēja būt pārliecināts, ka valstī viss ir kārtībā.