Krievu pilotam mērs pilns: viņš pāriet Ukrainas pusē un nodod tai vērtīgu informāciju

© Pixabay.com

Krievijas militārais pilots, sadarbojoties ar Ukrainas armiju, nodeva ļoti svarīgu dokumentāciju Aizsardzības ministrijas Galvenajai izlūkošanas pārvaldei, ziņo “dialog.ua”.

Pēc Krievijas raķetes trieciena "Okhmatdyt" bērnu slimnīcai, kas atrodas Kijivas teritorijā, viens no krievu pilotiem pārgājis Ukrainas pusē, ziņo “Telegram” kanāls “Ukraina 365”, atsaucoties uz interviju ar bijušo Ukrainas Aizsardzības ministrijas padomnieku Sergeju Kuzanu laikrakstam “The Telegraph”.

Kā stāsta bijušais ierēdnis, šis Krievijas militārais pilots vērsās pie īpaša Ukrainas čata robota un pārsūtīja uz turieni slepenu informāciju par savu Krievijas bruņoto spēku vienību.

Tiek ziņots, ka vīrieti šokējis Krievijas bruņoto spēku terorakts pret civiliedzīvotājiem. Tiek uzsvērts, ka tieši uzbrukums "Okhmatdyt" bija pēdējais piliens, kas viņu pamudināja sadarboties ar Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galveno izlūkošanas direkciju. Kuzans sacīja, ka pilots nodevis ļoti vērtīgus dokumentus par Krievijas militārpersonu personīgajām lietām.