Policija Berlīnē veikusi kratīšanu palestīniešu atbalstītāju mājās

© pixabay.com

Policija Vācijas galvaspilsētā Berlīnē pirmdien veikusi kratīšanu piecu palestīniešu atbalstītāju mājās.

Policija un prokuratūra paziņoja, ka pieci vīrieši, kas ir vecumā no 18 līdz 40 gadiem, tiek turēti aizdomās par noziedzīgiem nodarījumiem, tajā skaitā par miera traucēšanu, kūdīšanu un antikonstitucionālu organizāciju simbolikas izmantošanu.

Neviens cilvēks netika aizturēts. Reidos piedalījās aptuveni 125 policisti.

Tiek ziņots, ka 18 gadus vecais vīrietis septembra vidū vietējā mākslas centra atklāšanas pasākumā meta Berlīnes kultūras ministram Džo Čalo ar mikrofona statīvu. Čalo iestājās par to, lai mākslas organizācijām, kas nosoda Izraēlu un aicina to boikotēt, tiek atņemts valsts finansējums.

Mākslas centra atklāšanā aptuveni 40 cilvēki skandēja dažādus saukļus un apvainoja Čalo. Jaunais vīrietis tiek turēts aizdomās par miera traucēšanu ar mēģinājumu nodarīt smagus miesas bojājumus.

Savukārt 31 gadus vecs vīrietis tiek turēts aizdomās par kūdīšanu uz naidu pret ebrejiem saistībā ar diviem ierakstiem sociālajā tīklā "Instagram". Viņš rakstīja, ka vēlas Ādolfa Hitlera atgriešanos un jaunu holokaustu.

Kopš palestīniešu teroristiskā grupējuma "Hamās" pagājušā gada 7.oktobrī sarīkotā slaktiņa Izraēlā, kura laikā teroristi noslepkavoja gandrīz 1200 cilvēkus, Berlīnē bieži notiek dažādas demonstrācijas palestīniešu atbalstam. Vācijas varasiestādes centušās ierobežot šos protestus, norādot, ka tiem bieži ir antisemītiskas iezīmes un raksturīga kūdīšana uz naidu.

Svarīgākais