Eksperti smejas par Putina "lepnumu": Šādas kļūdas ir nepiedodamas

© Pixabay.com

Pēc neveiksmīgā Krievijas starpkontinentālās ballistiskās raķetes "Sarmat" RS-28 izmēģinājuma eksperti uzskata, ka raķete eksplodējusi Krievijas speciālistu kļūdas dēļ, raksta “Der Spiegel”.

Kā stāsta Starptautiskā stratēģisko pētījumu institūta eksperts Timotijs Raits, testējot jaunas sistēmas, vienmēr jārēķinās ar kļūdām, taču ne tik plašā mērogā. Pēc viņa teiktā, raķetes eksplozijas iemesls varētu būt šķidrās degvielas dzinēja problēmas.

Militāro studiju institūta eksperts Džordžs Barross uzskata, ka krātera diametram pēc raķetes sprādziena jābūt vismaz 62 metrus lielam.

Raķešu eksperts un Minhenes Bundesvēra universitātes pasniedzējs Markus Šillers piebilda, ka “Sarmat” sprādziens skaidri norāda uz reālo situāciju Krievijā, kas “nav laba”.

Eksperti piebilst, ka raķetēs parasti izmanto cieto degvielu, bet Krievija munīcijai izmanto tikai šķidro degvielu, tādējādi raķetes pirms palaišanas ir jāuzpilda, kas rada milzīgu risku.

Raķete RS-28 "Sarmat" ir viens no Krievijas jaunākajiem kodolieročiem.

Pēc Putina domām, šai raķetei "nav analogu pasaulē" un tā var sasniegt jebkuru mērķi. Tās paredzamais darbības diapazons ir 10-18 tūkstoši kilometru, turklāt Krievija ir paziņojusi, ka raķete var sasniegt hiperskaņas ātrumu.

Svarīgākais