Lielbritānija īsteno ārkārtas rīcības plānu un nosūta uz Kipru 700 karavīrus

© unsplash.com

Lielbritānija nosūta apmēram 700 karavīrus uz Kipru gadījumam, ja būtu vajadzīga ārkārtas evakuācija no Libānas, turpinoties eskalācijai starp Izraēlu un Libānas šiītu bruņoto grupējumu "Hizbollah".

Lielbritānija ir aicinājusi savus pilsoņus atstāt Libānu, bet vardarbības eskalācijas dēļ aviokompānijas aptur reisus uz šo valsti un, situācijai pasliktinoties, komerciālie evakuācijas ceļi var tikt nogriezti.

Karavīru nosūtīšana uz Kipru notiek, Lielbritānijas valdībai sākot pirmo stadiju ārkārtas rīcības plānā. Lielbritānijas Karaliskie Gaisa spēki ir sagatavojuši lidmašīnas un transporta helikopterus atbalsta sniegšanai nepieciešamības gadījumā.

Par karavīru nosūtīšanu paziņoja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Džons Hīlijs otrdienas vakarā.

"Pēdējo stundu un dienu notlkumi ir demonstrējuši to, cik nestabila ir šī situācija, tāpēc mūsu vēsts ir skaidra - Lielbritānijas pilsoņiem jādodas prom tagad," sacīja Hīlijs.

Lielbritānijas premjerministrs Kīrs Stārmers aicināja Izraēlu un "Hizbollah" "atkāpties no bezdibeņa malas", kā arī aicināja britus iespējami drīz doties prom no Libānas ar komerciālajiem avioreisiem.

Stārmers trešdien un ceturtdien būs ANO mītnē Ņujorkā, kur pasaules līderi mēģina novērst Libānā notiekošo kauju izvēršanos pilnīgā karā.

Svarīgākais