Dramatisks reiss: Pilots zaudē samaņu lidojuma laikā; ārkārtas nosēšanās laikā lidmašīnā ietriecas putnu bars

© Pixabay.com

Dramatiski notikumi risinājušies lidojuma laikā no Dublinas uz Amsterdamu, raksta “mirror.co.uk”.

Lidojumam, kurā atradās 41 cilvēks, bija jāizsludina ārkārtas situācija tikai trīs minūtes pēc pacelšanās no Dublinas lidostas Īrijā, jo pilots zaudēja samaņu.

Izmeklēšanā tika konstatēts, ka drīz pēc pacelšanās 35 gadus vecais pirmais pilots brīdināja savu kolēģi, ka jūtas slikti, un neilgi pēc tam sabruka savā sēdeklī un kļuva rīcībnespējīgs. Lidojuma otrs pilots pēc neveiksmīgi mēģināja pamodināt savu kolēģi, skaļi runājot un kratot viņu aiz pleca. Incidents notika tikai trīs minūtes pēc lidojuma uzsākšanas, kad lidmašīna bija sasniegusi jau 10 000 pēdu augstumu.

Tika ieslēgts autopilots, liekot otram pilotam uzņemties visus lidojuma pienākumus un pārraidīt aicinājumu gaisa satiksmes vadībai, lai saņemtu zaļo gaismu, lai atgrieztos Dublinas lidostā un brīdinātu medicīniskos dienestus.

Neskatoties uz to, ka galvenais pilots atguva samaņu un šķita stabils, otrs pilots uzskatīja, ka viņš nav piemērots aktīvai pilotu kabīnes apkalpei.

Vēlāk lidmašīna sastapa putnu baru, kā rezultātā putni ietriecās tās kreisajā pusē. Lai arī putnu sadursme neradīja nekādas problēmas, tas varēja būtiski palielināt atlikušā pilota darba slodzi.

Pilota medicīniskajā novērtējumā tika secināts, ka viņam bija zems asinsspiediens, kas, iespējams, ir saistīts ar nepietiekamu ūdens un pārtikas uzņemšanu.