Pele lidmašīnas pasažieres ēdienā izraisa avārijas nosēšanos

© Pixabay

Aviokompānijas Scandinavian Airlines (SAS) lidmašīna, ceļā no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo uz Malagu Spānijā, bija spiesta veikt ārkārtas nosēšanos, jo kāda šausmināta pasažiere, lidojuma laikā, savā ēdienā atrada peli, vēsta britu medijs “Metro News”.

Pēc grauzēja atklāšanas lidmašīnas kapteinis, drošības apsvērumu dēļ, pieņēma lēmumu novirzīt lidojumu uz Kopenhāgenu.

Ticiet vai nē. Kāda dāma man blakus SAS atvēra ēdienu un no tā izlēca pele,” vietnē Facebook rakstīja kāds no pasažieriem.

Aviokompānijas nedrīkst pieļaut lidmašīnā grauzējus, kas var izraisīt bojājumus elektriskajos kabeļos. Kā vēlāk rakstīja izdevums “The Independent”, pasažieri tika nogādāti Malagā ar citu lidmašīnu.

Aviokompānijas pārstāvis Ojsteins Šmits sacīja: "Tas notiek ārkārtīgi reti. Mēs esam izveidojuši procedūras šādām situācijām, kas ietver arī mūsu piegādātāju pārskatīšanu, lai nodrošinātu, ka šāda situācija neatkārtojas."

Pasaulē

Miera sarunas, kuru rezultātā Krievija leģitimizētu kontroli pār okupētajām Ukrainas teritorijām, būtiski iedragātu pašreizējo starptautisko sistēmu, tai skaitā Rietumvalstu kā galveno noteikumu uzturētāju uzticamību un prestižu, savā jaunākajā rakstā secinājis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Svarīgākais