Drīzumā būs pirmais triljonārs pasaulē

© Pixabay.com

Īlona Maska impērija, kas aptver visu, sākot no elektriskajiem transportlīdzekļiem un sociālajiem medijiem līdz kosmosa raķetēm un miniatūriem smadzeņu implantiem, drīzumā var padarīt viņu par pasaulē pirmo triljonāru, raksta “CNN”.

Maska biznesa panākumi ir padarījuši viņu par vienu no ietekmīgākajiem un arī pretrunīgākajiem cilvēkiem pasaulē. “Tesla” boss jau tagad ir bagātākais cilvēks uz planētas, un viņa bagātība tiek lēsta gandrīz 250 miljardu ASV dolāru apmērā.

Tagad Masks varētu kļūt par pasaulē pirmo triljonāru - “Informa Connect Academy” apgalvo, ka tas varētu notikt 2027. gadā.

Uzņēmums atzīmē, ka Maska tīrā vērtība ir strauji pieaugusi vidēji par 110% gadā.

Tomēr Maskam ir arī konkurenti.

Kompānijas “Nvidia”, kuras datoru mikroshēmas veicina mākslīgā intelekta uzplaukumu, straujais pieaugums varētu padarīt Jensenu Huangu par triljonāru 2028. gadā, norāda “Informa”. Saskaņā ar “Bloomberg” datiem, “Nvidia” izpilddirektora un līdzdibinātāja Huanga neto vērtība ir 104 miljardi ASV dolāru.

Arī Indijas miljardieris Gautams Adani gatavojas kļūt par triljonāru līdz 2028. gadam.

Tas, vai Masks sasniegs triljonāra atzīmi lielā mērā būs atkarīgs no viņa lielākā panākuma - automašīnas “Tesla” - nākotnes.

Maska dibinātais elektroauto ražotājs ir kļuvis par pasaulē vērtīgāko autobūves uzņēmumu, kura cena ir aptuveni 710 miljardi ASV dolāru, kas padara to vērtīgāku nekā “Coca-Cola”, “Bank of America” un “Boeing” kopā.

Ja “Tesla” turpinās attīstīties, tas varētu palielināt Maska bagātību par vairāk nekā 1 triljonu ASV dolāru.

Lai gan “Tesla” ir Maska lielākā vērtība, tā nav vienīgā. Viņam pieder arī akcijas tuneļu būvniecības uzņēmumā “The Boring Company” un mākslīgā intelekta startup “xAI”, kā arī “SpaceX”, kosmosa kuģu ražotājs.

Kā atzīmē “Bloomberg”, Maskam pieder aptuveni 42% no “SpaceX”, privāta uzņēmuma, kura vērtība jūnijā bija 210 miljardi ASV dolāru.

Maskam pieder arī “Neuralink”, smadzeņu mikroshēmu implantu starta uzņēmums, kas cer palīdzēt paralizētiem cilvēkiem atgūt kustības.

Daļa no Maska bagātības nāk arī no viņa, iespējams, vispretrunīgāk vērtētā biznesa - sociālo mediju platformas “X”. Masks iegādājās “X”, kas agrāk bija pazīstams kā “Twitter”, 2022. gadā.

Pasaulē

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps trešdien atbalstītāju mītiņā Longailendā, netālu no Ņujorkas, solīja, ka dosies uz Ohaio štata Springfīldu - pilsētu ar lielu Haiti imigrantu kopienu, kas izpelnījusies ievērību visas valsts mērogā pēc Trampa nepatiesajiem apgalvojumiem, ka imigranti tur ēd suņus un kaķus.