"Lufthansa" drošības dēļ aptur lidojumus uz Telavivu un Teherānu

© unsplash.com

Vācijas aviokompāniju grupa "Lufthansa" otrdien paziņoja, ka līdz ceturtdienai aptur visus reisus uz Telavivu un Teherānu, pieaugot saspīlējumam reģionā pēc peidžeru eksplozijām Libānā.

"Ņemot vērā jaunāko izmaiņu drošības situācijā, "Lufthansa Group" aviokompānijas ir nolēmušas nekavējoties apturēt visu satiksmi uz un no Telavivas un Teherānas. Tas attiecas uz laiku līdz 19.septembrim ieskaitot," teikts grupas paziņojumā.

"Šajā periodā visas "Lufthansa Group" aviokompānijas arī apies Izraēlas un Irānas gaisa telpas."

"Lufthansa" piebilda, ka tā rūpīgi novēro situāciju un "to tālāk izvērtēs nākamajās dienās".

Jau ziņots, ka Libānā otrdien eksplodēja simtiem peidžeru, kurus izmantoja šiītu kaujinieku grupējuma "Hizbollah" locekļi. Šajās eksplozijās nogalināti vismaz deviņi cilvēki un ievainoti apmēram 2800. "Hizbollah" notikušajā vainoja Izraēlu un draudēja atriebties.

"Lufthansa Group", starp kuras aviosabiedrībām ir arī "Swiss International Air Lines" (SWISS), "Austrian Airlines" un "Brussels Airlines", pēdējos mēnešos ir vairākkārt mainījusi lidojumu grafiku pastiprinātā saspīlējuma Tuvajos Austrumos dēļ.

"Lufthansa" pagājušajā nedēļā pagarināja reisu uz Beirūtu apturēšanu līdz 15.oktobrim.

Pasaulē

ASV republikāņu prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps trešdien atbalstītāju mītiņā Longailendā, netālu no Ņujorkas, solīja, ka dosies uz Ohaio štata Springfīldu - pilsētu ar lielu Haiti imigrantu kopienu, kas izpelnījusies ievērību visas valsts mērogā pēc Trampa nepatiesajiem apgalvojumiem, ka imigranti tur ēd suņus un kaķus.