"Apple" saņem oficiālu apstiprinājumu miega apnojas noteikšanas funkcijai uzņēmuma ražotajos viedpulksteņos

© Pixabay

ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (FDA) ir apstiprinājusi tehnoloģiju uzņēmuma “Apple” jauno miega apnojas noteikšanas funkciju trīs viņu jaunākajos viedpulksteņu modeļos, vēsta thehill.com.

Funkcija, kas pieejama “Apple Watch Series 9, Series 10” un “Ultra 2,” izmanto pulksteņa akselerometru, lai uzraudzītu lietotāja “elpošanas traucējumus” miega laikā un lietotāji vēlāk var skatīt mērījumurezultātus savā veselības lietotnē. Uzņēmums par šo funkciju paziņoja savā ikgadējā tehnoloģiju izstādē pagājušonedēļ.

FDA pārstāvis pirmdien izdevumam “The Hill” apstiprināja, ka aģentūra kopš tā laika ir apstiprinājusi veselības funkciju.

Saskaņā ar aģentūras paziņojumu, šī funkcija nav paredzēta, lai noteiktu precīzu diagnozi vai aizstātu tradicionālās diagnostikas metodes, bet gan lai noteiktu lietotāja miega apnojas risku.

Jaunā funkcija šomēnes būs pieejama vairāk nekā 150 valstīs un reģionos, pagājušajā nedēļā paziņoja “Apple”. Tā tiks ieviesta kopā ar virkni citu jaunu, ar veselību saistītu funkciju uzņēmuma produktos.

Piemēram, viņu jaunais “AirPods Pro 2” modelis var tikt izmantots "klīniskas kvalitātes" dzirdes pārbaudei vai arī kā profesionāla līmeņa dzirdes aparāts iPhone un iPad lietotājiem.

Tehnoloģiju gigants apgalvoja, ka tā ir pasaulē pirmā programmatūras iespējotā dzirdes aparāta funkcija, ko FDA apstiprināja trīs dienas pēc aparatūras notikuma.

Mišela Tarvera, FDA Ierīču un radioloģiskās veselības centra direktora pienākumu izpildītāja, sacīja, ka tādējādi uzņēmums "veicina dzirdes atbalsta pieejamību pieaugušajiem ar vieglu vai vidēji smagu dzirdes zudumu".

Svarīgākais