Ukrainas desantnieks pastāsta par visbriesmīgāko, ko piedzīvojis Krievijas-Ukrainas karā

© Pixabay.com

43 gadus vecais Vjačeslavs Sobko no Hmeļņickas apgabala Ukrainā, kurš trīs gadus cīnījās saskaņā ar līgumu Ukrainas Bruņoto spēku 95. atsevišķajā gaisa uzbrukuma brigādē un piedalījās kaujās Harkivas apgabalā, pastāstīja par ļaunāko, ko piedzīvojis kaujas operāciju laikā, raksta "unian.net".

Kareivis bija bruņumašīnas vadītājs, un viņa uzdevums bija transportēt uz pozīcijām citus kareivjus, pārtiku, kā arī munīciju.

"Auto tika sašauts divas reizes. Droni lidoja nepārtraukti - viens paceļas, otrs nolaižas, un tā 24/7. Vienreiz riepas saplacināja šrapneļi, otrreiz bija gandrīz tiešs trieciens pa dzinēja nodalījumi, to smagi sasita,” stāsta Sobko.

Laikā no 2022. gada maijam līdz jūnijam Sobko cīnījās netālu no ciema, kuru intensīvi apšaudīja Krievijas artilērija.

“Tu vienkārši ej un nezini, vai atgriezīsies vai nē, šausmīgākais ir pazaudēt ieroču brāļus. Pirms stundas es viņu izvedu, un man jau saka, lai eju viņus savākt, jo viņi ir miruši, tā ir visgrūtākā lieta,” sacīja kareivis.

Sobko piebilda, ka pērn 15. augustā nokļuva avārijā, kuru gandrīz neatceras: “Es degu, mēs vedām degvielu un par brīnumu izdzīvojām.”

Karotājs guvis smagus apdegumus un arī smadzeņu satricinājumus. Sobko tagad ir II invaliditātes grupa, pirms diviem mēnešiem viņš tika pārcelts uz Hmeļņickas apgabala Izjaslavas pilsētu, kur viņš turpina strādāt reģionālajā teritoriālās personāla atlases un sociālā atbalsta centra nodaļā.

Pasaulē

Kur pazūd munīcija Ukrainas armijai; kādēļ F-16 karā netiek izmantoti lietderīgi; kā FPV dronu lietošana ietekmē kara gaitu; amatpersonu nodevības; vai karam paredzamas drīzas beigas; kas notiek ar gūstā saņemtajiem Ukrainas karavīriem un kādēļ Krievijas militāristi izvaro bērnus – intervijas turpinājums ar Ukrainas armijas kareivi Juriju Armašu, kurš septembrī viesojās Rīgā.

Svarīgākais