Krievijas paziņojums par Kurskas apgabalu apstiprina iedzīvotāju ļaunākās bailes

© Pixabay.com

Kurskas apgabalā Krievijas varas iestādes paziņojušas par obligātu evakuāciju no diviem rajoniem, ziņo dialog.ua.

Paziņojumu veicis reģiona gubernators Smirnovs, pēc viņa teiktā, evakuācija skars apdzīvotās vietas, kas atrodas līdz 15 kilometru attālumā no robežas ar Ukrainu.

Pēc paziņojuma Krievijas iedzīvotāji ir neizpratnē un uzdod Kremlim jautājumus par patieso situāciju Kurskas apgabalā - Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks Gerasimovs pirms mēneša solīja, ka Krievijas armija pilnībā pārņems kontroli pār reģiona teritoriju 24 stundu laikā pēc Ukrainas bruņoto spēku iebrukuma, tomēr cīņas joprojām arvien saasinās. Nav arī skaidrs, vai rajonu iedzīvotāji kādreiz varēs atgriezties mājās.

No septembra vidus aktīva karadarbība notiek Kurskas apgabala Gluškovskas, Sudžanskas un Koreņevskas rajonos, tomēr Sudžanskas rajonā evakuācija vēl nav izsludināta.

Krievijas varas iestādes atsakās organizēt “zaļo koridoru”, faktiski atstājot vietējos iedzīvotājus likteņa varā. Reģionos, kuros izsludināta evakuācija, kopā dzīvo apmēram 22 tūkstoši cilvēku.

Tikmēr Ukraina aicina ANO un Sarkano Krustu piedalīties humānās palīdzības pasākumos noteiktos Kurskas apgabala rajonos.

Svarīgākais