Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs nosauc iespējamo kara beigu datumu

© Pixabay.com

Krievija plāno līdz nākamā gada beigām izbeigt tā saukto "speciālo operāciju", saka Kirils Budanovs, Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs, raksta “dialog.ua”.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes vadītājs 14. septembrī uzstājās Jaltas Eiropas stratēģijas sanāksmē. Tur viņš paziņoja datumu, līdz kuram Maskava plāno beigt karu.

Budanovs apgalvo, ka Kremlis plāno izbeigt karu līdz 2025. gada beigām vai 2026. gada sākumam tā pārāk lielo izmaksu dēļ. Līdz šim laikam Maskava mēģināšot izbeigt konfliktu ar vismaz kādu labumu, ko saviem iedzīvotājiem un pasaulei varēs pasniegt kā "uzvaras" pierādījumu.

“Tie ir Krievijas varasiestāžu aprēķini, jo, ja līdz šim laikam viņi neizbeigs karu kā nosacīti uzvarētāji, tad tuvāko 30 gadu laikā viņi zaudēs iespēju būt par uzvarētāju lielvaru,” sacīja Budanovs.

Viņš precizēja, ka pie šāda scenārija pasaulē paliks tikai divas lielvaras - ASV un Ķīna, un Krievijas Federācija varēs pretendēt tikai uz reģionālā līdera lomu, kas Kremlim ir nepieņemami.

Svarīgākais