Putins devies uz Mongoliju, lai saņemtu šamaņu svētību kodolieroču izmantošanai

© Pixabay.com

Bijušais izdevuma “Kommersant” žurnālists Mihails Žigars dalījies ar informāciju, ka Putina septembra sākumā notikušā ceļojuma uz Mongoliju patiesais mērķis bija tikšanās ar šamaņiem un kulta pārstāvjiem, raksta “Der Spiegel”.

Pēc Žigara teiktā, Putinam bija nepieciešama šamaņu svētība kodolieroču izmantošanai, un Krievijas prezidents no Mongolijas esot atgriezies apmierināts, raksta žurnālists.

Tiesa gan, šī informācija nav apstiprināta, un pastāv iespēja, ka informācija varētu būt apzināti nopludināta ar mērķi iebiedēt Rietumus.

"Šī versija izklausās pēc lielas fantāzijas. Tomēr šķiet, ka tikšanās ar mongoļu šamaņiem ir notikusi," piebilst žurnālists. Viņš vērš uzmanību uz to, ka Mongolija tiek uzskatītas par pasaules varenāko šamaņu dzimteni. Viņš arī atgādina, ka Putins jau sen ir pazīstams ar savu īpašo attieksmi pret mistiku un pareizticīgo ticību.

Pirms kara sākuma ar Ukrainu Putins konsultējies arī ar dažādiem mistiķiem, un viņi visi paredzēja Krievijas uzvaru.

Žurnālists piemin arī stāstus, ka savu braucienu laikā uz Altaju Putins dodas vannās, kas pildītas ar ekstraktu, kas iegūts no Altaja brieža nogrieztajiem ragiem, bet tagad Maskavā klīst runas, ka Putinam nepieciešama šamaņu svētība, lai varētu izmantot kodolieročus - bez viņu piekrišanas viņš nevar spert tik nopietnu soli, jo baidās sadusmot garus.

Svarīgākais