Mediji atklāj, līdz kam Putins ir novedis savu valsti

© Pixabay.com

Krievijas reģioni sāk burtiski slīkt dubļos un purvos, saskaroties ar liela mēroga problēmu - ceļu neesamību, raksta dialog.ua.

Krievijā, Irkutskas apgabalā, kur nav normāla ceļa seguma, rudens lietavas izskalojušas zemes ceļus, pilnībā paralizējot daļu reģiona. Irkutskas ciemos dubļu dēļ uz ceļiem pārtraukta maizes tirdzniecību, bet bērniem ieviesta tālmācība.

Bodaibo pilsētas kanāls ziņo, ka problēmas reģionā sākās augustā, kad Bodaibo reģiona ciematu iedzīvotājiem tika slēgts tilts, kas ved uz tuvāko pilsētu. Ciemata iedzīvotāji, kas dzīvoja pāri upei no pilsētas, tagad ir pilnīgi izolēti. Ātrā palīdzība un ugunsdzēsēji tur nevar nokļūt, mikrorajonā nav aptiekas, skolēni ir pārcelti uz tiešsaistes izglītību, un uzņēmumi pārtraukuši maizes piegādi.

Žurnālisti publicējuši apokaliptiskas fotogrāfijas, kurās ceļu vietā ir redzams dubļu purvs, pilnībā bloķējot mehānisko transportlīdzekļu caurbraukšanu.

Sociālajos medijos krievi pauž sašutumu par miljardiem, ko Putins katru dienu tērē karam ar Ukrainu.

“Visu šo naudu militāras avantūras vietā varētu izmantot parasto krievu dzīves uzlabošanai, kuri ir spiesti badoties bez maizes un mirt bez medicīniskās palīdzības, jo ir atrauti no civilizācijas. Atgādināsim, ka nesenā Ukrainas apšaude izmaksāja budžetam vairāk nekā miljardu dolāru un beidzās ar neko. Par šo naudu bija iespējams ne tikai salabot ceļus, bet arī uzbūvēt skolu un pat jaunu ciemu,” bildes komentēja Krievijas iedzīvotāji.