Okupētās Mariupoles iedzīvotāji atklāj patiesību par dzīves apstākļiem pilsētā

© Pixabay.com

Pēc tam, kad 2022. gadā Krievijas karaspēks ieņēma Mariupoli, pilsēta tika sagrauta drupās. Vietējie iedzīvotāji, kuru mājas tika izpostītas, ir spiesti dzīvot nabadzībā, neskatoties uz Krievijas varas solījumiem. Nopostīto māju vietā uzceltās jaunbūves tiek pārdotas, nevis nodotas bez maksas, raksta dialog.ua.

Dalībnieki nelielā mītiņā, kas tika rīkots Mariupolē, stāstīja, ka jau divus gadus dzīvo sarežģītos apstākļos bez sava mājokļa. Viņi norādīja, ka Krievijas varas iestādes ignorē viņu tiesības uz īpašumu, lai gan viņu daudzdzīvokļu ēka iepriekš bijusi privatizēta.

Viena no sievietēm uzsvēra, ka īpaši cieš pensionāri un bērni, kā arī jaunieši, kas spiesti dzīvot necilvēcīgos apstākļos. Viņa arī piebilda, ka pensionēšanās brīdī sevi uzskatījusi par turīgu, taču tagad palikusi ar vienu mugursomu un nevar izdzīvot ar okupācijas pārvaldes nodrošinātajiem maksājumiem.

Noslēgumā protestētāji pauda sašutumu par to, ka viņiem tikušas atņemtas tiesības uz mājokli, ko viņi jau sen uzskatīja par savu īpašumu.