Ziemeļkoreja izšāvusi vairākas ballistiskās raķetes

© depositphotos.com

Ziemeļkoreja ceturtdien izšāva vairākas tuva darbības rādiusa ballistiskās raķetes, paziņoja Dienvidkorejas armija.

Dienvidkorejas armijas ģenerālštābs paziņoja, ka konstatējis vairāku šādu raķešu palaišanu uz Japāņu jūras ūdeņiem austrumos no Korejas pussalas ap plkst. 7.10 (plkst. 1.10 pēc Latvijas laika).

Ģenerālštābs paziņoja, ka tas analizē šīs raķešu palaišanas detaļas un dalās ar informāciju par to ar ASV un Japānas iestādēm, kā arī pastiprina novērošanu un modrību, sagatavojoties tālākām raķešu palaišanām.

Japānas Aizsardzības ministrija apstiprināja vismaz vienas Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes palaišanu, un krasta apsardze brīdināja kuģus uzmanīties.

Šis ir pirmais Phenjanas ieroču izmēģinājums kopš 1. jūlija un noticis dažas dienas pēc tam, kad Ziemeļkoreja atzīmēja valdošā režīma dibināšanas gadskārtu.

Ziemeļkoreja ir regulāri veikusi raķešu izmēģinājumus ap 9. septembri, kas ir valsts dibināšanas diena. 2016. gadā šajā dienā tā veica piekto kodolizmēģinājumu. Sestais kodolizmēģinājums notika 2017. gada 3. septembrī.

Šonedēļ, atzīmējot valsts dibināšanas 76. gadskārtu, Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns savā runā sacīja, ka valsts stabili palielina savu kodolieroču arsenālu.

Ziemeļkoreja "stabili stiprinās savus kodolspēkus, kas spētu pilnībā tikt galā ar jebkādām draudošām darbībām, ko uzspiestu tās sāncenšu valstis, kas bruņotas ar kodolieročiem", sacīja Kims.