"Kremlī ir tikai nodevēji," Krievijas militārpersonas draud Putinam ar sacelšanos

© Pixabay.com

Krievijas militārpersona Jegors Guzenko sācis draudēt Putina režīmam tā dēvētās "speciālās operācijas" neveiksmes dēļ, raksta dialog.ua.

Krievijas bruņoto spēku karavīrs un populāra bloga autors Egors Guzenko vietnē “Telegram” ievietojis video sēriju, kurā sūdzas par tā dēvētā “speciālās operācijas” gaitu. Viņš draud Krievijas varas iestādēm ar sacelšanos.

Viņš ir jo īpaši sašutis par situāciju Kurskas apgabalā, kur Ukrainas bruņotie spēki ieveda Krievijas karaspēku operatīvajā ielenkumā. Kaujās šajā apvidū blogeris zaudējis tuvu draugu - Krievijas bruņoto spēku kapteini Artemu Matulu.

“Kurskas apgabalā, Sudžā, tika salauzti tilti un mūsējie būvēja pontonu tiltus, nomira Tjoma, kapteinis Artjoms Vladimirovičs... Ja mēs Ukraiņus būtu salauzuši pašā sākumā, tur nebūtu ieroču krājumu, sen viss būtu beidzies, bet šeit viņi dara visu pretēji. Krievu varas iestādes tikmēr izklaidējās, organizēja seminārus un sarunas. Tas, kas tagad notiek, ir nodevība. Lidmašīnas krīt, notiek sprādzieni, neērtos cilvēkus aizvāc, sūta uz cietumu.

Mums ir jāssaprot, ka, atgriežoties no frontes, karš mums nebeigsies... Nodevēji ir pārņēmuši valsti,” sacīja Guzenko.

Viņš arī draudēja izdot Ukrainai Krievijas Valsts domes deputātus apmaiņā pret Krievijas karavīru atbrīvošanu no gūsta.

“Katram deputātam ir jāsaprot, ka viņš var kļūt par maiņas fondu,” viņš piebilda.