Ukrainas prezidents dalās ar plānu, kā izbeigt karu 2024. gada rudenī

© Pixabay.com

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis strādā pie vienpusēja ceļveža, kam vajadzētu izbeigt karu jau 2024. gadā, ziņo portāls efe.com.

Tā kā frontē nav gūti lieli panākumi un apzinoties, ka agri vai vēlu Rietumi pārtrauks sniegt militāro palīdzību Ukrainai, Zelenskis vēlas izbeigt karu ar Krievijas Federāciju jau 2024. gada rudenī. Lai to izdarītu, Kijiva paļaujas uz starptautiskajiem partneriem, kuriem nāksies izdarīt spiediens uz Krievijas Federāciju.

Pēc Ukrainas prezidenta teiktā, viņš vēlas izstrādāt plānu, ko var īstenot, pateicoties Rietumiem, nevis Krievijas Federācijas gribai vai gribas trūkumam. Avots raksta, ka Zelenskis daļu no plāna atklājis ekonomikas foruma laikā Itālijā sarunā ar amerikāņu kongresmeņiem.

Pirmo reizi šo tēmu Ukrainas prezidents aktualizēja 27. augustā, prezentējot savu plānu Baidenam, Trampam un Herisai. Plāna galvenais mērķis ir piespiest Krievijas Federāciju pārtraukt karu, un viena no tā veiksmes sastāvdaļām ir Ukrainas bruņoto spēku militārā operācija Kurskas apgabalā.

iekļauts arī saraksts ar lietām, kas Krievijas Federācijai jādara, lai izbeigtu karu. Līdz 2024. gada beigām Kijiva plāno sarīkot vēl vienu miera samitu, taču ar Krievijas Federācijas pārstāvju piedalīšanos. Plāna galvenais mērķis ir piespiest pēc iespējas vairāk pasaules valstu "pāriet" Kijivas pusē un tādējādi izdarīt politisku spiedienu uz Krieviju.

Ukraina jau šobrīd cenšas sazināties arī ar Pekinu un Deli, taču tās nelabprāt palīdz Kijivai, lai izdarītu spiedienu uz Maskavu.