"airBaltic" lidmašīnu nosauks rupjā čehu lamuvārdā

© Vladislavs Proškins/F64

Augusta sākumā Latvijas aviokompānija "Airbaltic aicināja balsot par 48 lidmašīnu nosaukšanu Baltijas pilsētu vārdā. No Igaunijas pilsētām visvairāk tika balsu saņēma Kunda, vēsta postimees.

Čehu valodā tas ir rupjš lamuvārds.

Kad 13. augusta rītā tika publicēta pirmā informācija par balsojumu, mazā pilsētiņa Kunda, kas atrodas Igaunijas ziemeļos un kurā dzīvo aptuveni 3000 cilvēku, bija saņēmusi tikai 730 balsis. Ar šādu balsu skaitu tā nebija starp 16 Igaunijas pilsētām, kuru nosaukumi varētu rotāt "airBaltic" lidmašīnas sānus. Taču jau pēc pāris stundām par Kundu bija nobalsots10 699 reizes. Balsošana noslēdzās desmit dienas vēlāk, un tieši Kunda par lieliem priekiem čehu jokdariem bija saņēmusi vislielāko balsu skaitu starp Igaunijas pilsētām, raksta postimees.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 22.augustā, noslēdzās īpašais balsošanas konkurss, kurā dalībnieki tika aicināti "Airbus A220-300" lidmašīnām piešķirt iemīļotākos Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētu vārdus. Latviju uz "airBaltic" lidmašīnām pārstāvēs Aizpute, Alūksne, Daugavpils, Kuldīga, Liepāja, Limbaži, Lubāna, Ogre, Olaine, Rēzekne, Rīga, Saldus, Sigulda, Skrunda, Ventspils, Viļaka. Vairāk šeit