Zināms, kuras pilsētas "pacelsies gaisā"

© Kaspars Krafts

Lidsabiedrības "airBaltic" rīkotajā balsošanā noskaidrotas 16 Latvijas pilsētas, kuru vārdos nosauks lidmašīnas, aģentūru LETA informēja "airBaltic" pārstāvji.

Latviju uz "airBaltic" lidmašīnām pārstāvēs Aizpute, Alūksne, Daugavpils, Kuldīga, Liepāja, Limbaži, Lubāna, Ogre, Olaine, Rēzekne, Rīga, Saldus, Sigulda, Skrunda, Ventspils, Viļaka.

Ceturtdien, 22.augustā, noslēdzās īpašais balsošanas konkurss, kurā dalībnieki tika aicināti "Airbus A220-300" lidmašīnām piešķirt iemīļotākos Latvijas, Igaunijas un Lietuvas pilsētu vārdus.

Konkurss tika rīkots, atzīmējot Baltijas ceļa 35.gadadienu. Balsošana norisinājās no 5.augusta līdz 22.augustam, un kopumā tika saņemts vairāk nekā miljons balsu.

Konkursa noslēgumā izraudzītas 48 pilsētas - 16 no katras Baltijas valsts -, kuru vārdos nosauks "airBaltic" "Airbus A220-300" lidmašīnas.

"airBaltic" piebilst, ka pārdēvēs arī tās lidmašīnas, kurām kopš 2018.gada ir piešķirti Latvijas pilsētu nosaukumi.

Konkursā varēja piedalīties ikviens, un balsošanu varēja veikt reizi dienā. Dalībnieki varēja balsot par jebkuru pilsētu, kas atrodas Latvijas, Igaunijas vai Lietuvas teritorijā un kurai ir oficiālas pilsētas statuss, neatkarīgi no savas tautības, pilsonības vai dzīvesvietas.

Svarīgākais