Kuru valsti Maskava vēl vēlas ievilkt karā?

© Pixabay.com

Kamēr Lukašenko nepieļauj savas valsts plašāku iesaisti karā, Krievijas mērķis ir acīmredzams - Maskava vēlas Baltkrieviju padarīt par tiešu kara dalībnieci, ievelkot konfliktā arī Minsku, raksta “dialog.ua”.

Krievijas militārie droni sāk arvien biežāk ielidot Baltkrievijā un ar ļoti konkrētiem mērķiem caur šo valsti dodas uz NATO valstu robežu. Kā informēja Latvijas Aizsardzības ministrija, pirmo reizi Latvijā avarējis Krievijas militārais drons - incidents sestdien tika fiksēts Rēzeknes novadā.

Šī ir pirmā reize kopš pilna mēroga iebrukuma Ukrainā sākuma, kad Krievijas militārais bezpilota lidaparāts pārkāpis Latvijas gaisa telpu.

Ja apstiprināsies, ka caur Baltkrieviju NATO gaisa telpā ielidojis Krievijas bezpilota lidaparāts, jautājumi tiks adresēti Minskai, jo Baltkrievija tiek uzskatīta par Krievijas sabiedroto.

Kamēr Lukašenko nepieļauj šādu savas valsts plašāku iesaisti karā Krievijas mērķis ir skaidrs - tā vēlas Baltkrieviju padarīt par tiešu kara dalībnieci.

Krievijas bezpilota lidaparāti iebrukuši arī Rumānijas gaisa telpā - NATO ģenerālsekretāra vietnieks Mircea Geoana nosodīja Krievijas veikto alianses dalībvalsts gaisa telpas pārkāpumu, kā rezultātā Rumānijas teritorijā naktī ielidoja Krievijas drons.

Naktī uz 8. septembri Rumānijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka krievi atsākuši bezpilota lidaparātu uzbrukumus Ukrainas infrastruktūrai pie robežas ar Rumāniju.

Eksperti uzsver, ka NATO būtu ieteicams notriekt vismaz vienu Krievijas militāro dronu, reaģējot uz “ļoti dīvaino” situāciju.

Svarīgākais