Kanādas pakistānietis aizturēts par terorakta plānošanu pret ebrejiem Ņujorkā

© pixabay.com

Kanādā dzīvojošs pakistānietis ir aizturēts sakarā ar apsūdzībām terorakta plānošanā pret ebrejiem Ņujorkā, piektdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

20 gadus vecais Muhammads Šahzebs Hans, kurš pazīstams arī kā Šahzebs Džadūns, tika aizturēts trešdien pēc ASV izvirzītām apsūdzībām.

"Apsūdzētais plānoja teroraktu Ņujorkas pilsētā ap šī gada 7. oktobri ar pasludinātu mērķi noslepkavot iespējami daudz ebreju [teroristu grupējuma "Islāma valsts"] vārdā," paziņoja ASV ģenerālprokurors Meriks Gārlends.

"Pateicoties Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) izmeklēšanas darbam un mūsu Kanādas likumsargājošo partneru ātrajai rīcībai, apsūdzētais tika nogādāts apcietinājumā," sacīja Gārlends.

Saskaņā ar apsūdzībām, Hans bija plānojis doties uz Ņujorku un sarīkot masu apšaudi "Islāma valsts" atbalstam ebreju centrā Bruklinā "Hamās" 7. oktobra uzbrukuma Izraēlai pirmajā gadskārtā.

Viņš atklāja savus plānus sarunās ar citiem sazvērniekiem, kas izrādījās slepeni likumsargājošo iestāžu virsnieki.

Kanādas varas iestādes aizturēja Hanu Ormstaunas pilsētā apmēram 19 kilometrus no ASV robežas.

ASV Tieslietu ministrija paziņoja, ka centīsies panākt aizturētā izdošanu.

Hans tiek apsūdzēts mēģinājumā sniegt materiālu atbalstu un resursus ārzemju teroristu organizācijai. Notiesāšanas gadījumā viņam var tikt piespriests cietumsods līdz 20 gadiem.

Svarīgākais