Zelenskis atklāj sava Ukrainas uzvaras plāna detaļas

© Pixabay.com

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis drīzumā plāno iepazīstināt ar savu plānu Ukrainas uzvarai karā ar Krieviju pašreizējo ASV prezidentu Džo Baidenu, kā arī ASV prezidenta amata kandidātus, tā Ukrainas līderis sacīja intervijā telekanālam “NBC News”, kuras pilna versija tika publicēta 5. septembrī, raksta “dialog.ua”.

Pēc Ukrainas prezidenta teiktā, uzvaras plāna īstenošana lielā mērā ir atkarīga no ASV.

"Uzvaras plāns lielā mērā ir atkarīgs no ASV atbalsta, no prezidenta atbalsta, tāpēc es teicu, ka sazināšos ar pašreizējo prezidentu, un es noteikti apspriedīšu šo plānu ar Herisu un Trampu, jo mēs nezinām, kurš būs nākamais prezidents,” sacīja Zelenskis.

Kas attiecas uz plāna pasniegšanas formu Amerikas līderiem, tad tā vēl nav noteikta, taču pie šī jautājuma jau strādā politiķu komanda.

"Iespējams, mēs to nosūtīsim, iespējams, tiksimies ar mūsu komandām, tas vēl nav zināms, bet mūsu komandas jau ir sākušas strādāt, ir sākušas komunikāciju, man ir jānoskaidro potenciālo ASV prezidentu attieksme pret šo plānu. Tas mums ir ļoti svarīgi, lai pēc dažiem mēnešiem nebūtu nekādu pārsteigumu, jo Putins jau sagādā daudz pārsteigumu,” sacīja Ukrainas prezidents.

Runājot par pašu plānu, viņš neiedziļinājās, nosaucot tikai punktu skaitu dokumentā, kura mērķis ir piespiest Krievijas Federāciju izbeigt karu:

"Pamatplāns ir četri punkti un viens punkts par to, kas mums vajadzīgs pēc kara. Mans plāns ir vērsts tikai uz to, lai Krievija izbeigtu karu, lai viņi saprastu, ka tas ir neprāts. Lai liktu viņiem pieņemt ANO statūtus, pieņemt pasaules noteikumus. Tajā pašā laikā tas ir vērsts arī uz Ukrainas maksimālu stiprināšanu.”

Zelenskis arī piebilda, ka uzbrukuma operācija Kurskas apgabalā ir daļa no Ukrainas uzvaras plāna. "Ja saņemsim apsolītos ieročus, mēs noturēsim Kurskas apgabalu, bet neturēsim to mūžīgi, tikai tik ilgi, kamēr mums būs jāīsteno viss plāns," sacīja Ukrainas līderis.

Svarīgākais