Kims Čenuns liek izpildīt nāvessodu 30 valsts amatpersonām; iemesls - plūdi Ziemeļkorejā

© Pixabay.com

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns devis rīkojumu izpildīt nāvessodu līdz 30 amatpersonām, apsūdzot tās nespējā novērst masīvus plūdus un zemes nogruvumus, kas notika vasarā, kuros gāja bojā aptuveni 4000 cilvēku, ziņo Dienvidkorejas mediji.

Kāda Ziemeļkorejas režīma amatpersona telekanālam “TV Chosun” sacīja, ka 20 līdz 30 Ziemeļkorejas līderi tika apsūdzēti korupcijā un dienesta pienākumu nepildīšanā un tika notiesāti uz nāvi.

"Ir konstatēts, ka pagājušajā mēnesī vienā un tajā pašā laikā nāvessods tika izpildīts 20 līdz 30 vadošajām personām plūdu zonā," izdevumam sacīja amatpersona.

Ziemeļkorejas Centrālā ziņu aģentūra iepriekš ziņoja, ka Kims devis rīkojumu varas iestādēm bargi sodīt amatpersonas pēc tam, kad jūlijā Čagangas provinci skāra katastrofāli plūdi, kuros gāja bojā aptuveni 4000 cilvēku un vairāk nekā 15 000 tika evakuēti.

Nāvessodu izpildītās amatpersonas nav publiski identificētas.

"Pēc tikšanās ar Kimu bija skaidrs, ka provinces amatpersonas bija ļoti noraizējušās, jo nezināja, kad viņu galvas lidos," telekanālam “TV Chosun” sacīja bijušais Ziemeļkorejas diplomāts.

Kims pagājušajā mēnesī apmeklēja applūstošās teritorijas un tikās ar iedzīvotājiem, lēšot, ka apkaimes atjaunošana prasīs vairākus mēnešus. Ziemeļkorejas līderis arī noliedza Dienvidkorejas ziņojumos paustos apgalvojumus, ka nogalināti tūkstošiem cilvēku.

Ziemeļkorejā augsts publisku nāvessodu skaits nav nekas neparasts - saskaņā ar “Korea Times” datiem pirms COVID-19 pandēmijas valstī vidēji gadā tika izpildīti 10 publiskie nāvessodi. Tiek ziņots, ka kopš tā laika šis rādītājs ir pieaudzis, un pagājušajā gadā tika izpildīti vismaz 100 nāvessodi.

Svarīgākais