Atklātībā nonākusi informācija par Putina un Kabajevas bērnu dzīvi apsargātajā teritorijā

© Pixabay.com

Krievijas prezidentam un olimpiskajai čempionei vingrošanā ir divi dēli - Ivans un Vladimirs, raksta “dialog.ua”.

Atklātībā nonākušas vairākas detaļas par Krievijas prezidenta Vladimira Putina un vingrotājas Alīnas Kabajevas bērnu dzīvi. Kā ziņo “Dossier” izmeklēšanas centrs, atsaucoties uz Putinam tuvu avotu, viņiem ir divi dēli, Ivans un Vladimirs, kuriem šobrīd ir aptuveni deviņi un pieci gadi.

Precīzu viņu dzimšanas datumu zina tikai ģimenes locekļi un viņu tuvākais loks.

Vecākais zēns dzimis 2015. gada pavasarī Šveicē, bet jaunākais - 2019. gada pavasarī Maskavā krievu izcelsmes Šveices ginekoloģes Natālijas Tībaudas uzraudzībā, kura strādā klīnikā Lugāno Šveicē.

Izdevums apgalvo, ka tam ir arī bērnu fotogrāfijas, taču ētisku apsvērumu dēļ tās nepublicē.

Skolotājus un pasniedzējus zēniem pieņem darbā ar angļu auklīšu aģentūras starpniecību. Izmeklētāji atzīmē, ka regulāri parādās ziņa par personāla meklēšanu bērniem. Iespējams, tas ir saistīts ar stingriem darba apstākļiem un lielo kadru mainību. Pasniedzēji prezidenta ģimenē neuzturas ilgi, lai gan ir izņēmumi - vācu valodas skolotāja Sofija Božiča, kura jau vairāk nekā četrus gadus strādā ar Putina un Kabajevas bērniem.

Priekšroka prezidenta bērnu skolotāju un pasniedzēju izvēlē tiek dota Dienvidāfrikas, Lielbritānijas un Jaunzēlandes pilsoņiem, kuri māca bērniem svešvalodas un citus priekšmetus.

Putina vecākais dēls Ivans nodarbojas ar sportu, īpaši aizraujas ar hokeju, ko viņš dažreiz spēlē kopā ar savu tēvu un viņa apsardzi. Tiek atzīmēts, ka visiem bērnu skolotājiem un treneriem regulāri tiek veikta rūpīgas medicīniskās pārbaudes un pēc īslaicīgas dzīvesvietas pamešanas viņiem jāievēro karantīna.

Zēni pārsvarā dzīvo Putina rezidencē Valdajā, bet reizēm mammas un tantes pavadībā dodas uz citām prezidenta vasarnīcām Melnās jūras piekrastē. Brāļiem ir liegta saziņa ar vienaudžiem, un viņi sazinās tikai ar Kabaevas draugu bērniem.

Bērni ikdienā dzīvo galvenajā mājā kopā ar vecākiem, pasniedzēji un treneri atrodas atsevišķās ēkās. Mācībām un spēlēm ir atsevišķas ēkas, starp kurām neviens nepārvietojas kājām - visi pārvietojas ar automašīnu drošības apsvērumu dēļ.

Tiek atzīmēts, ka Putins nekad nav publiski atzinis, ka viņam ir dēli, bet vairākkārt ir teicis, ka savā ģimenē sazinās ar maziem bērniem, kuri "mācās ķīniešu valodu".

Putins 2013. gadā izšķīrās no savas pirmās sievas Ludmilas. Zināms, ka viņiem ir divas meitas, Marija Voroncova un Katerina Tihonova, lai gan Krievijas diktatoram nepatīk par viņām runāt. Tāpat Kremļa īpašnieks nekad nav atzinis, ka dzīvo kopā ar bijušo vingrotāju Alīnu Kabajevu, kura jau ilgu laiku nēsā laulības gredzenu, neatklājot, kas ir viņas vīrs.

Svarīgākais