Vai būs vēl viens karš? Eksperts vērtē Krievijas uzbrukuma iespēju vēl vienai valstij

© Pixabay.com

Krievijas Federācijas informatīvajā telpā bieži tiek izteikti draudi vienai no Krievijas kaimiņvalstīm - militārās politikas komentētājs Aleksandrs Kovaļenko, analizējot tos, nonāca pie secinājuma, ka Krievijai diez vai pietiktu spēka, taču šādu iespēju nekādā gadījumā nevar izslēgt, raksta "unian.net".

Kovaļenko atgādināja, ka 2022. gada janvārī Krievijas Federācija nosūtīja savas vienības Kolektīvās drošības līguma organizācijas ietvaros, kā arī tās propagandistus uz kaimiņvalsti, kur notika protestu vilnis.

"Toreiz viņi izplatīja stāstus, kas bija gandrīz identiski tiem, kurus viņi izplatīja pirms iebrukuma Ukrainā."

Pēc analītiķa domām, tolaik bijis tikai “viena soļa attālums” no hibrīdās okupācijas.

Pēc viņa teiktā, ja Krievijas Federācija mēģinās iebrukt kaimiņvalstī, tā to darīs "pēc klasiskās" shēmas - pa automaģistrālēm un dzelzceļiem. Tajā pašā laikā, kā atzīmē eksperts, valsts teritorija ir ļoti liela, ienaidniekam to būs grūti kontrolēt, un ar pienācīgu aizsardzību būs vieglāk nogurdināt iebrucējus.

Vienlaikus Kovaļenko uzskata, ka, lai arī Krievijas Federāciju ir nogurdinājis karš Ukrainā, tās armijas potenciāls joprojām ir bīstams.

"Krievija nevarēs izturēt vēl vienu karu, kuram tai būs nepieciešami resursi ne mazāk kā karam Ukrainā, bet vidējā termiņā Kremlis varētu sākt citu karu, lai novērstu uzmanību no neveiksmes Ukrainā - pēc Krievijas Federācijas militāri politiskās vadības domām, atkal garantējot ātru uzvaru,” uzsvēra eksperts.

Svarīgākais