Ugunsgrēks elektronisko cigarešu noliktavā: īpašniekam izvirzītas apsūdzības par netīšu slepkavību

© Pixabay

ASV Federālā valdība vada bīstamo atkritumu sakopšanas operāciju Detroitas apgabalā, kur pirms aptuveni pieciem mēnešiem sprādzieni iznīcināja elektronisko cigarešu noliktavas ēku, nosūtīja atlūzas kilomemtriem tālu un nogalināja cilvēku, raksta „Associated Press”.

Uzņēmuma „Goo Smoke Shop” telpas Klintonas apgabalā bija piepildītas ar elektroniskajām cigaretēm, butāna gāzes baloniņiem, slāpekļa oksīda tvertnēm un litija baterijām.

"Mēs nezinām, ko mēs tur atradīsim," otrdien žurnālistiem sacīja Šons Keins no ASV Vides aizsardzības aģentūras. Mēs vienkārši iesim un sāksim atdalīt visus bīstamos materiālus, un mēs pilnībā sakopsim visu, ko redzat fonā," sacīja Keins.

Varas iestādes paziņoja, ka katastrofu izraisīja gaistošu materiālu uzglabāšana nepiemērotos apstākļos. Uzņēmuma īpašniekam izvirzītas apsūdzības par netīšu slepkavību, jo sprāgusi slāpekļa oksīda tvertne nogalināja kādu 19 gadus vecu vīrieti.

Paredzamās vides sakopšanas izmaksas pēc negadījuma sasniedz vairāk nekā 2 miljonus ASV dolāru. Uzņēmējs ar sava advokāta starpniecību gan paziņoja, ka viņam nav pietiekami daudz naudas, lai novērstu savārīto putru.

"Šeit ir daudz materiālu, par kuriem vietējais ugunsdzēsības dienests pat nezināja," sacīja Keins. Amatpersona atklāja, ka pēc sakopšanas darbiem nekustamais īpašums tiks pārdots.

Svarīgākais