Zelenskis izdomājis Putinam jaunu iesauku

© Depositphotos

Ukrainas prezidents atkārtoti vērsies pret Putinu, dodot mājienu uz Kremļa galvas lielo vecumu, vēsta "dialog.ua".

Sociālo tīklu lietotāji novērojuši, ka Ukrainas prezidents Putinu pēdējo dienu laikā otro reizi nosaucis par “vectēvu”, komentējot viņa vizīti Azerbaidžānā. Zelenskis uzsvēra Putina lielo vecumu (pēc mēneša viņam apritēs 72 gadi), dodot mājienu uz Kremļa vadītāja senilo neatbilstību.

Pagājušajā sestdienā uzrunā par godu Ukrainas neatkarības dienai Zelenskis Krievijas prezidentu nosauca par "vecu vectēvu" no Sarkanā laukuma. To Zelenskis norādīja, atbildot uz jautājumu par gāzes līgumu starp Kijivu un Maskavu.

Līgumu ar Krieviju neviens neatjaunos, ar to arī beidzas gāzes tranzīts no citiem uzņēmumiem. Ja turpināsies dažu mūsu Eiropas kolēģu lūgums un mēs visi būsim Eiropas Savienībā, mēs to izskatīsim. Es nezinu, ko vecais vectēvs teica Azerbaidžānā, es domāju, ka ir citi jautājumi,” sacīja Zelenskis.

Vēsturiski Eiropa ir lielā mērā paļāvusies uz dabasgāzes piegādēm no Krievijas. Šī atkarība ir veidojusies gadu desmitiem, īpaši pēc Padomju Savienības sabrukuma. Krievija ir bijusi galvenā gāzes piegādātāja daudzām Eiropas valstīm, īpaši Centrāleiropai un Austrumeiropai.

Pēc okupācijas armijas iebrukuma Ukrainā vairākas valstis pārskatīja savas attiecības ar Maskavu. Tomēr vēl ir vairākas, tostarp Austrija, Ungārija un Slovākija, kas joprojām ir atkarīgas no Krievijas enerģijas. Turklāt šīs piegādes iet caur Ukrainas teritoriju.

Svarīgākais