Kenedijs jaunākais paziņojis par kampaņas apturēšanu svārstīgajos štatos

© Depositphotos

Neatkarīgais ASV prezidenta amata kandidāts Roberts Kenedijs piektdien paziņoja, ka aptur savu vēlēšanu kampaņu apmēram 10 štatos, kur viņa balotēšanās varētu ietekmēt republikāņu kandidāta Donalda Trampa vai demokrātu kandidātes Kamalas Herisas izredzes uz uzvaru.

Kenedijs savos izteikumos Arizonas štata Fīniksas pilsētā sacīja, ka izņems savu vārdu no balsošanas biļeteniem šajos svārstīgajos štatos.

Apmēram 10 svārstīgajos štatos, kur mana klātbūtne būtu traucējoša, es noņemšu savu kandidatūru, esmu jau sācis to darīt un aicinu vēlētājus [tur] nebalsot par mani," sacīja Kenedijs.

Ir gaidāms, ka šis solis būs izdevīgs galvenokārt Trampam. ASV mediji ir ziņojuši, ka Kenedijs varētu izstāties no vēlēšanu cīņas un pēc tam paust atbalstu Trampam.

"Es gribu, lai visi zinātu, ka es neizbeidzu savu kampaņu. Es vienkārši to apturu, nevis izbeidzu," sacīja Kenedijs.

Viņš lika saprast, ka pārējos štatos balsošana par viņu turpināsies, nekaitējot Trampam vai Herisai.

Kenedijs, Amerikas slavenākā politiskā klana atvase, ir vides tiesību jurists un ilggadējs vakcīnu skeptiķis, bet viņa kampaņa nav guvusi atbalstu vidusmēra vēlētāju vidū. Saskaņā ar jaunākās aptaujas datiem atbalsts Kenedijam visā valstī ir apmēram 5%.

Analītiķi uzskata, ka saspringtajā cīņā starp Herisu un Trampu Kenedija atbalstītāju balsis varētu noteikt iznākumu dažos svārstīgajos štatos.

Pasaulē

Šobrīd tikai četras valstis nodrošina vai spēj nodrošināt Ukrainai tieši tādus liela darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt izdzīt Krieviju no Ukrainas teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības, ir pārliecināts Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, raksta “unian.net”.

Svarīgākais