Kēnigsbergā apsūdzībās par spiegošanu aizturēts Lietuvas pilsonis

© Freepik

Lietuvas pilsonis Aleksandrs Poļačkovs ir aizturēts Krievijā apsūdzībās par spiegošanu, taču juridisko palīdzību nav lūdzis, trešdien apstiprināja Lietuvas Ārlietu ministrija.

Ministrijā apliecināja, ka tā ir informēta par Lietuvas pilsoņa aizturēšanu Krievijā. "Persona nav lūgusi juridisko palīdzību," pauda ministrijā, norādot, ka valsts ģenerālkonsulāts Krievijas kontrolētajā Kēnigsbergas (Karaļauču) eksklāvā ir nodevis Lietuvas Policijas departamentam informāciju par pilsoņa aizturēšanu.

Krievijas neatkarīgais portāls "Mediazona" pirmdien vēstīja, ka Krievijā apsūdzībās par spiegošanu aizturēts Kēnigsbergas iedzīvotājs, kurš, iespējams, ir Lietuvas pilsonis.

Kēnigsbergas apgabaltiesa jūnijā apstiprināja Poļačkova apcietināšanu, un jūlija sākumā Apelāciju tiesa noraidīja viņa iesniegto pārsūdzību.

Detalizētāka informācija par lietu netiek sniegta, jo ierasti Krievijā tādas lietas tiek noslepenotas.

"Mediazona" vēsta, ka ar tādu vārdu un uzvārdu sociālajos tīklos ir atrodams kāds 46 gadus vecs vīrietis no Klaipēdas, kura sociālo tīklu kontā ir fotogrāfijas no Maskavas un Belgorodas.

Viens no Poļačkova bijušajiem klasesbiedriem portālam apstiprinājis, ka vīrietis no Lietuvas ir pārcēlies uz Kēnigsbergu. Kāds cits avots atklājis, ka viņa sievai Kēnigsbergā pieder mēbeļu veikals.

Pasaulē

Bijušajam ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) aģentam, kas maijā atzinās spiegošanā Ķīnas labā, trešdien piespriests desmit gadu cietumsods, paziņojusi Tieslietu ministrija.