Čečenijas vadītājs: Karš pret Ukrainu beigsies tuvāko mēnešu laikā

© Pixabay.com

Čečenijas vadītājam Kadirovam tuvu stāvošais bataljona “Akhmat” komandieris Apti Alaudinovs kārtējo reizi paziņoja par kara beigām pret Ukrainu, vēsta “dialog.ua.”

Uz jautājumu, cik ātri Krievijas bruņotie spēki plāno stabilizēt situāciju Kurskas apgabalā, Alaudinovs paziņoja par kara pilnīgu izbeigšanu. Pēc viņa teiktā, tas notiks 2024. gada rudenī.

"Es domāju, ka tuvāko 2-3 mēnešu laikā tas viss tiks pabeigts ne tikai Kurskas virzienā, bet pilnībā visā Ziemeļu militārajā apgabalā," sacīja “kadiroviešu” vadītājs.

Pēdējā laikā Alaudinovs vairākkārt ir izteicies par it kā drīzām kara beigām pret Ukrainu - tiesa gan, viņš nav paskaidrojis, uz ko balstījās viņa pārliecība, turklāt Alaudinovu nevar uzskatīt par uzticamu informācijas avotu - pēdējās divas nedēļas viņš regulāri sniedz nepatiesu informāciju par to, ka Ukrainas bruņoto spēku ofensīva Kurskas apgabalā ir apturēta.

Pasaulē

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) īpašo uzdevumu vienība, veicot operāciju Melnās jūras akvatorijā, ar pārnēsājamo zenītraķešu iekārtu notriekusi krievu iznīcinātāju "Su-30SM", trešdien pavēstījis GUR preses dienests.