Par traģisko avāriju Lietuvā izteiktas aizdomas pret autobusa šoferi no Latvijas

© Pixabay

Policija Lietuvā izvirzījusi aizdomas Latvijas pilsonim, kurš vadīja pirmdien Šaķu rajonā avarējušo pasažieru autobusu.

Autobuss, kas bija ceļā no Krievijas kontrolētā Kēnigsbergas (Karaļauču) apgabala uz Rīgu, nobrauca no ceļa un apgāzās. Avārijā tika ievainoti 25 cilvēki.

Autobusa vadītājam ir izvirzītas aizdomas. Viņš ir iztaujāts un atbrīvots. Turpinās procesuālās darbības," Marijampoles rajona policijas komisariāta galvenā pārstāve Gintare Navickaite sacīja ziņu aģentūrai LETA.

Aizdomas izvirzītas saskaņā ar Lietuvas Kriminālkodeksa pantu par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu, kā rezultātā nodarīts būtisks kaitējums citu personu veselībai.

Par to, kas, vadot ceļu transportlīdzekli, pārkāpis ceļu satiksmes drošības vai transportlīdzekļa ekspluatācijas noteikumus, ja tā rezultātā noticis ceļu satiksmes negadījums, nodarot smagu kaitējumu citas personas veselībai, Lietuvā paredzēts naudas sods vai apcietinājums, vai brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Jau vēstīts, ka pirmdien pirms plkst.6 autoceļa Pilvišķu-Šaķi-Jurbarka 49.kilometrā avarēja pasažieru autobuss "Setra", kuru vadīja 64 gadus vecs Latvijas pilsonis.

Autobusā atradās 47 cilvēki, no kuriem traumas guva 25. Septiņi cilvēki tika nogādāti slimnīcā. Pieci pasažieri ārstējas Kauņas Klīnikā, bet pārējie - slimnīcā Jurbarkā. Cietušo traumas nav dzīvībai bīstamas.

Latvijas Ārlietu ministrija pirmdien informēja, ka Latvijas vēstniecības Lietuvā rīcībā ir ziņas par vienu cietušo Latvijas pilsoni, kā arī informācija, ka autobusā bija 19 Latvijas valstspiederīgie.

SIA "Norma-A", kas pasažieru pārvadājumus nodrošina ar zīmolu "Ecolines", valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs otrdien sacīja, ka pasažieri, kuri pēc medicīniskās pārbaudes varēja doties ceļā, ir nogādāti galamērķi.

Taujāts, kādi bija avārijas iemesli, Podgornijs atzīmēja, ka patlaban autobusa šoferis vēl atrodas slimnīcā, līdz ar to korektu informāciju par notikušo viņš nevar sniegt, jo tā būtu maldinoša. Avārijas iemeslus noteiks Lietuvas policija, noslēdzot ekspertīzi.

Svarīgākais