Medijs: Lukašenko negaidīti atsakās no alianses ar Krieviju

© Depositphotos

Baltkrievijas prezidents aicina izbeigt “kautiņu”, paziņojot, ka “to nevajag ne krieviem, ne ukraiņiem, ne baltkrieviem,” raksta dialog.ua.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko, kurš vairākkārt paudis pārliecību par “Krievijas Federācijas uzvaru”, mainīja savu retoriku uz Ukrainas veiksmīgās ofensīvas Kurskā fona, kas turpinās jau vairāk nekā nedēļu.

Baltkrievijas prezidents intervijā Krievijas medijos aicināja sēsties pie sarunu galda un izbeigt “kautiņu”. Pēc viņa teiktā, “tas nav vajadzīgs ne krieviem, ne ukraiņiem, ne baltkrieviem”.

Tajā pašā laikā viņš tradicionāli uzbruka Rietumiem ar apsūdzībām, apgalvojot, ka dažas Rietumu amatpersonas vēloties, lai karš turpinātos. Kā parasti, Lukašenko nesniedza nekādus pierādījumus saviem vārdiem, norādot, ka tie ir "slepeni fakti".

"Tās ir augsta ranga amerikāņu izcelsmes amatpersonas, kas par to runā, es jums mazliet pastāstīšu," sacīja Lukašenko. Viņš arī izteica draudus NATO, solot "tūlītēju reakciju" "Baltkrievijas robežas pārkāpšanas gadījumā".

Pēc viņa teiktā, šajā gadījumā nebūs nekādu “sarkano līniju” un Baltkrievija pat ir gatava izmantot kodolieročus Savienības valsts robežu pārkāpšanas gadījumā.

Pasaulē

Šobrīd tikai četras valstis nodrošina vai spēj nodrošināt Ukrainai tieši tādus liela darbības rādiusa ieročus, kas var palīdzēt izdzīt Krieviju no Ukrainas teritorijas un glābt civiliedzīvotāju dzīvības, ir pārliecināts Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, raksta “unian.net”.

Svarīgākais