"Tā bija jautra naksniņa"; Ukraina veikusi lielāko lidrobotu uzbrukumu Krievijas lidlaukiem

© Pixabay

Ukrainas Drošības dienests un Ukrainas Aizsardzības spēki naktī uz trešdienu ar tālas darbības lidrobotiem veikuši līdz šim lielāko uzbrukumu Krievijas lidlaukiem Voroņežā, Kurskā, Savasļeikā un Borisogļebskā, atklājuši avoti Ukrainas Drošības dienestā.

"Ukrainas Drošības dienesta un Aizsardzības spēku (Gaisa spēku, Speciālo operāciju spēku, Ukrainas Bruņoto spēku Bezpilota sistēmu centra, Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes un citu bruņoto spēku ieroču šķiru) tālas darbības lidroboti veica lielāko uzbrukumu Krievijas militārajiem lidlaukiem kopš kara sākuma. Tā bija jautra naksniņa Voroņežas, Kurskas, Savasļeikas un Borisogļebskas lidlaukos," izteicies avots.

Avots apstiprināja, ka šī bija īpaši plānota operācija, lai ienaidnieks nevarētu izmantot šos lidlaukus frontes līnijas un Ukrainas pilsētu bombardēšanai.

"Krievijas kara korespondenti sociālajos tīklos jau vaimanā, ka trieciens bijis efektīvs un ka pretgaisa aizsardzība nespēja aizsargāt šos objektus. Vietējie sociālo mediju kanāli ziņo par desmit sprādzieniem tikai pie Savasļeikas, no kurienes regulāri paceļas [iznīcinātāji] MiG, terorizējot visu Ukrainu (..). Mēs gaidām satelīta attēlus ar iznīcinātajām Krievijas lidmašīnām un noliktavām," sacīja avots, piebilstot, ka Ukrainas Drošības dienests turpina metodiski vājināt Krievijas kara aviāciju.

"Pagaidām tieši lidmašīnas nodrošina ienaidniekam pārsvaru gaisā, bet mēs turpināsim apgriezt šiem putniem spārnus," sacīja avots.

Jau ziņots, ka šorīt Krievijā Ņižņijnovgorodas apgabala Savasļeikas militārā lidlauka rajonā atskanēja sprādzieni, un vietējās varasiestādes paziņoja, ka reģionā aktivizēta pretgaisa aizsardzība. Vietējie sociālo tīklu kanāli vēsta arī par sprādzieniem divos lidlaukos Voroņežas apgabalā.

Svarīgākais