Parīze 2024: Sudraba medaļu ieguvušajai breika dejotājai no Lietuvas uzdāvina eksluzīvu “Mercedes”

© Pixabay.com

Pirmdien Lietuvā atgriezās breika dejotāja Dominika Banevič-Bgirl Nicka. Parīzes olimpiskajās spēlēs sudraba medaļu ieguvušo 17 gadus veco lietuvieti lidostā sagaidīja ne tikai ar dziesmām un breika priekšnesumiem, bet arī ar iespaidīgām dāvanām, ziņo "lrytas.lt".

Dominikai uzdāvināts “Mercedes-Benz EQC 400” apvidus auto, kas rotāts ar olimpiskajiem gredzeniem, Lietuvas karogiem un meitenes vārdu un uzvārdu.

Luksusa klases elektriskais apvidus auto, kas ir dekorēts ar olimpiskajiem gredzeniem uz aizmugurējiem sānu logiem, ražots 2023. gadā, un, lai gan ražotājs nav oficiāli paziņojis par šo automobiļu ražošanas pārtraukšanu, jau 2022. gadā “Business Insider” ziņoja par EQC ražošanas plānoto izbeigšanu 2023. gada maijā. Šo ziņu portālam “Motor1” šā gada jūlijā apstiprināja “Mercedes” starptautiskās EQ produktu komunikācijas pārstāvis Jans Vēbers. Viņš apstiprināja, ka EQC sērijas SUV ražošana patiešām tika pārtraukta 2023. gada otrajā ceturksnī.

2023. gada novembrī šāds “Mercedes EQC” maksāja 66 069 eiro. Šobrīd Lietuvas "Mercedes-Benz" pārstāvniecības mājaslapā norādīts, ka tā pārdod citus šī ražotāja elektriskos apvidus auto, taču EQC nav to klāstā, tāpēc tā cena Lietuvas tirgū nav norādīta.

Lietuvas auto sludinājumu portālā izdevies atrast lietotu šī modeļa SUV, kura nobraukums norādīts tikai 10 000 km, un auto novērtēts 49 500 eiro vērtībā. Šo vecāku ražošanas gadu vai ar lielāku nobraukumu apvidus auto cena sākas no aptuveni 37 000 eiro.

Šī nav pirmā reize, kad Lietuvā sportists, kuram vēl nav 18 gadu, dāvanā saņem automašīnu.

2012. gadā jaunā olimpiskā čempione, tobrīd tikai 15 gadus vecā peldētāja Rūta Meilutīte, atteicās no BMW, publiski sakot, ka vēl neprot braukt. Sportistei tika uzdāvināta automašīna BMW 525D, kuras cena bija 59 259 eiro, tomēr Rūtai vēl nebija vadītāja apliecības, un viņa nolēma automašīnu pārdot.

Svarīgākais