Arheologi Pompejā izdarījuši „nenovērtējamu” atklājumu

© Pixabay

Arheologi Pompejā ir atguvuši labi saglabājušās vīrieša un sievietes skeleta atliekas, kuri gāja bojā, sargājot tā laika dārgumus, raksta „Newyork Post”.

Sieviete tika atrasta uz gultas, ko ieskauj zelta, sudraba un bronzas monētas, kā arī rotaslietas, tostarp pērļu un zelta auskari. Netālu no viņas tika atrastas arī vīrieša mirstīgās atliekas.

Arheoloģiskā parka direktors Gabriels Cuhtrīgels neseno atradumu senajā pilsētā, kas gāja bojā vulkāna izvirdumā, nosauca par "nenovērtējamu".

Viņš sacīja, ka atklājums "ļauj atgūt ievērojamu daudzumu informācijas par seno pompeju ikdienu un atsevišķu indivīdu mikrovēsturi, ar precīzu un savlaicīgu dokumentāciju, kas apliecina Vezuva teritorijas unikalitāti".

Pāra mirstīgās atliekas tika uzietas dzīvojamajā zonā, kas uz laiku tika izmantota kā guļamistaba, kamēr tika remontēta māja senajā pilsētā. Viņi tur meklēja patvērumu, lai pasargātu sevi no karstās pelnu un iežu masas, kas bombardēja viņu māju.

Slēgto durvju aiļu dēļ, atšķirībā no citām mājas daļām, telpa bija brīva no lidojošiem gružiem. Tomēr vulkāniskie ieži piepildīja blakus esošās telpas un bloķēja upuru bēgšanas ceļu, un pēc zinātnieku domām viņi piedzīvoja šausmīgu nāvi "piroklastiskajā plūsmā", kas pārņēma seno pilsētu.

Eksperti tagad ķersies pie darba " lai atjaunotu sievietes un vīrieša pēdējos dzīves mirkļus, kad viņi gāja bojā vienā no lielākajām senatnes dabas katastrofām," sacīja Cuhtrīgels.

Svarīgākais