Atklāj ko katastrofālu par Krievijas armiju - trūkst ļoti svarīga resursa

© Depositphotos

Vairākas Krievijas militārās vienības, kas karo Ukrainā, izjūt dzeramā ūdens trūkumu. Tiek īstenoti mēģinājumi filtrēt šķidrumu pat no peļķēm. Tā teikts Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas ziņojumā sociālajā tīklā "X".

"Krievijas triecienu nodarītie postījumi publiskajai infrastruktūrai šobrīd gandrīz noteikti samazina ūdens piegādi. Jebkuras problēmas ar ūdens piegādi saasinās periodos, kad reģionā gaisa temperatūra ir augstāka par vidējo," paziņoja britu izlūkdienesti.

Kopsavilkumā teikts, ka 23. jūlijā kāds prokrievisks militārais blogeris stāstīja, ka ūdens devas Krievijas pilotiem ir ierobežotas līdz vienam litram dienā. Tā ir ceturtā daļa no minimālās ieteicamās ūdens devas devas augstas gaisa temperatūras apstākļos.

Sakarā ar to krievu piloti vērsušies pie vietējiem iedzīvotājiem pēc ūdens. Jo īpaši blogeris aicināja Krievijas ūdensapgādes uzņēmumus piegādāt papildu ūdeni Krievijas militārajām bāzēm Rostovā, Voroņežā un Krimā.

Apvienotās Karalistes AM piebilda, ka, reaģējot uz ūdens trūkumu, vairākām Krievijas militārajām vienībām bija jāimprovizē filtrēšanas mēģinājumi, ikdienas ūdens vajadzībām izmantojot peļķes. Visticamāk, tas izraisīja ūdens izraisīto slimību līmeņa paaugstināšanos krievu okupantu vidū.

"Ūdens trūkums, kas izraisa dehidratāciju un paaugstinātu infekcijas risku, visticamāk, ietekmēs karavīru morāli un armijas efektivitāti," pauda izlūki.

Pasaulē

Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) īpašo uzdevumu vienība, veicot operāciju Melnās jūras akvatorijā, ar pārnēsājamo zenītraķešu iekārtu notriekusi krievu iznīcinātāju "Su-30SM", trešdien pavēstījis GUR preses dienests.