Ķermeņa valodas eksperts secinājis, kā patiesībā šobrīd jūtas Putins

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien šķita "neizlēmīgs un apmulsis" sapulcē ar augstākajām drošības un aizsardzības amatpersonām, raksta analītiķis Nijels-Deiviss, Starptautiskā Stratēģisko pētījumu institūta vecākais zinātniskais līdzstrādnieks Krievijas un Eirāzijas jautājumos, raksta tv3.lt.

Analizējot Putina ķermeņa valodu un runu valdības sēdē, ko pārraidīja sabiedriskā televīzija, eksperts teica: "Putins apspriež Ukrainas iebrukumu Krievijā, aiz kura, pēc viņa teiktā, arī stāv Rietumi. Viņš izskatās un izklausās nevis dusmīgs vai apņēmīgs, bet gan neizlēmīgs un apmulsis."

Putins pirmdien sacīja, ka Ukraina iebrukusi Kurskas apgabalā un Kijiva mēģinājusi apturēt Krievijas ofensīvu Donbasā Ukrainas austrumos. Viņš arī sacīja, ka Ukrainas uzbrukumus, kas sākās pagājušajā otrdienā, Kijiva var atspoguļot kā mēģinājumu nodrošināt sev labāku pozīciju turpmākajās sarunās.

Taču, pirms sākt tikšanos ar aizsardzības struktūru pārstāvjiem un reģionu vadītājiem, viņš arī atzina, ka vairs nekontrolē daļu Kurskas apgabala un Belgorodas apgabalā gaidāmi jauni uzbrukumi. Krievijas līderis paziņoja, ka valsts vairs nekontrolē 28 apdzīvotas vietas, vismaz divi tūkstoši cilvēki pamet "ukraiņu okupētās" zemes un viņu liktenis nav skaidrs.

Kremļa vadītājs skaidroja par "Kijivas vadību, kas ne tikai izdara noziegumus pret krievu tautu, bet būtībā stāv uz pašu ukraiņu iznīcināšanas ceļa". Citējot Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālos datus par "dramatiski pieaugošajiem zaudējumiem karā Ukrainā", viņš atzīst, ka Krievijai jāgatavojas arī iespējamiem jauniem uzbrukumiem, tostarp Belgorodas apgabalā.

Svarīgākais