Putins kļūst nervozs, runājot par Kurskas apgabalu

© Pixabay.com

Krievijas prezidents Putins neizturējis gubernatora vārdus par “neērto patiesību” Kurskas apagabalā, ziņo "dialog.ua".

Vakar Maskavā Putins rīkoja tikšanos, kuras videozvana laikā reģiona gubernators Aleksejs Smirnovs sāka klātesošajiem lasīt ziņojumu par reālo situāciju, taču Putinam neērtā patiesība tik ļoti nepatika, ka Krievijas prezidents pēkšņi “atslēdza” amatpersonu un aizliedza runāt par krievu armijas neveiksmi.

Videoklipa fragmentu publicējis “Telegram” kanāls “Ukraine 365”. Tajā Smirnovs sacīja, ka Ukrainas bruņotie spēki veikuši izrāvienu dziļi Krievijā un frontes platums ir 40 km. Pēc viņa teiktā, Ukrainas spēku kontrolē jau ir 28 apdzīvotas vietas.

Izdzirdējis neērto patiesību, Putins neizturēja un pārtrauca ierēdni, aizliedzot ēterā paust nepatīkamos faktus. Tā vietā Kremļa vadītājs lika runāt par sociāli ekonomisko situāciju.

"Jūs paklausieties tikai, šī militārā nodaļa mums ziņos, kāds ir tās platums un dziļums. Jūs mums pastāstiet par sociāli ekonomisko situāciju," nervozi sacīja Putins.

Pasaulē

Zviedrijas tiesa otrdien piesprieda "Swedbank" grupas bijušajai vadītājai Birgitai Bonnesenai viena gada un trīs mēnešu cietumsodu krimināllietā, kurā viņa apsūdzēta krāpšanā un tirgus manipulēšanā saistībā ar viņas izteikumiem par aizdomām par naudas atmazgāšanu "Swedbank" meitasbankā Igaunijā.

Svarīgākais