Krievijas militārais korespondents par notikumiem Kurskā: Tas ir sliktākais, kas var notikt

© Pixabay.com

Krievijas militārie propagandisti apgalvo, ka Ukrainas bruņotie spēki izvēlējušies krieviem nepatīkamāko scenāriju un sākuši rakt spēcīgus nocietinājumus Kurskas apgabalā, ziņo "dialog.ua".

Ukrainas karaspēks Krievijas Kurskas apgabalā aktīvi rok tranšejas un būvē citus nocietinājumus, kas liecina par to, ka Ukrainas armija plāno tur palikt. Pēc Krievijas militāro propagandistu domām, tas ir sliktākais un nepatīkamākais scenārijs Krievijai - ja Krievijas armija mēģinās atgriezt teritoriju, viņiem būs jāiznīcina pašiem savas pilsētas un apdzīvotās vietas.

"Tas ir sliktākais, kas var notikt," komentēja Krievijas militārais korespondents Aleksandrs Harčenko, kurš sacīja, ka bijis aculiecinieks, kā Ukrainas bruņotie spēki nostiprina savas ātri ieņemtās pozīcijas.

Ukrainas militārpersonām tikmēr ir izdevies pārņemt savā kontrolē vēl vienu apmetni - saskaņā ar ienākošo informāciju, Ukrainas bruņotie spēki ir ieņēmuši Darino ciemu Kurskas apgabalā.

Iepriekš arī populārais Krievijas “Telegram” kanāls “VChK-OGPU” ziņoja, ka Kijiva “veido pilnvērtīgu nocietinātu teritoriju ar lauka slimnīcu un zemnīcām ofensīvas aizmugurē”.

Ukraina vēl nav paziņojusi, vai tā plāno paturēt šo teritoriju, taču arvien vairāk pierādījumu liecina, ka Kurskas ofensīva, kuras laikā karaspēks ir ievirzījies Krievijā 30 km, turpināsies ilgtermiņā. Krievijas karavīri joprojām cenšas reaģēt pēc gandrīz nedēļu ilgām intensīvām kaujām, jo ​​varas iestādes Kurskā un tuvējā Belgorodas apgabalā pirmdien deva rīkojumu evakuēt vēl tūkstošiem civiliedzīvotāju.

Pasaulē

Kur pazūd munīcija Ukrainas armijai; kādēļ F-16 karā netiek izmantoti lietderīgi; kā FPV dronu lietošana ietekmē kara gaitu; amatpersonu nodevības; vai karam paredzamas drīzas beigas; kas notiek ar gūstā saņemtajiem Ukrainas karavīriem un kādēļ Krievijas militāristi izvaro bērnus – intervijas turpinājums ar Ukrainas armijas kareivi Juriju Armašu, kurš septembrī viesojās Rīgā.

Svarīgākais