Medijs: Kurskas apgabalā Krievijas karavīri masveidā padodas gūstā

© Pixabay.com

Krievijas militārie “Telegram” kanāli apgalvo, ka Krievijas fronte ir sabrukusi un Ukrainas bruņotie spēki ir pārgājuši uz liela manevra īstenošanu, lai sasniegtu Kurčatovas pilsētu, kur atrodas Kurskas atomelektrostacija. Sociālajos tīklos izplatās kadri, kuros redzama Kurskas apgabalā notiekošā krievu kareivju masveida padošanās, vēsta "dialog.ua".

Tiek ziņots par Ukrainas bruņoto spēku klātbūtni vismaz četros ciemos. Krievijas “Telegram” kanāls "VChK-OGPU" uzsver, ka kaujas jau notiek Anastasjevkā, kas atrodas tikai 40 km uz ziemeļiem no Sudžas. Tiek izteikta iespējamība, ka Ukrainas bruņotie spēki varētu doties uz Ļgovu un pēc tam iebrukt tieši Kurčatovā.

Ukrainas karavīri publicē video, kuros redzami desmitiem un, iespējams, pat simtiem krievu karagūstekņu, kuri padevušies Kurskas apgabalā - Kurskas apgabalā Krievijas armija ir izrādījusi pilnīgu kaujas nespēju, kā rezultātā karavīri vai nu bēg, vai padodas.

"Mūsu cilvēki saka, ka viņi paši to negaidīja," raksta militārais blogeris Deniss Kazanskis, atsaucoties uz saviem avotiem Ukrainas bruņotajos spēkos, kur jau ir vairāki simti krievu gūstekņu. Sociālajos tīklos parādījies padošanās video, kur redzams, ka krievu kareivji iznāk ar baltu karogu un padodas bez īpašas pretestības.

Pēc aresta viņi, visticamāk, tiks nosūtīti uz Ukrainas nometnēm, lai vēlāk tos apmainītu ar Krievijas Federāciju. Daži no sagūstītajiem ir robežsargi, citi ir mobilizētie vai obligātā dienesta karavīri. Tiek ziņots, ka “kadirovieši”, kuri atradās pozīcijās pirms Ukrainas bruņoto spēku uzbrukuma, aizbēguši pirmie.

Ukrainas ģenerālštābs par ofensīvu un tās mērķiem pagaidām klusē.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais