Neapstiprinātais Urainas iebrukums Krievijā nav apturējis gāzes piegādes uz Centrāleiropu

© Scanpix

Neraugoties uz neapstiprinātiem ziņojumiem, ka Krievijas Kurskas apgabalā iebrukušie Ukrainas karavīri pārņēmuši kontroli pār gāzes staciju "Sudža", kas ir svarīgs punkts Krievijas gāzes piegādes ceļā uz Eiropu, gāzes tranzīts uz Austrumeiropu caur Ukrainas teritoriju trešdien dienas gaitā turpinājās nepārtraukti, ziņo "Reuters", atsaucoties uz Krievijas gāzes kompāniju "Gazprom" un Ukrainas gāzes transporta sistēmas (GTS) operatoru.

"Gazprom" paziņoja, ka trešdien pa šo maršrutu tiks piegādāti 39,4 miljoni kubikmetru gāzes, kas ir nedaudz mazāk par otrdienas 42,4 miljoniem kubikmetru. Ukrainas GTS operators paziņoja, ka plkst.13 pēc Kijivas laika "gāze Eiropas klientiem tiek transportēta kā parasti, bez izmaiņām".

Atzarojums, kas iet caur Sudžu, ir vienīgais funkcionējošais gāzesvads no Krievijas uz Centrāleiropu. Iepriekš Krievijas propagandas kanāli ziņoja, ka gāzes stacija Kurskas apgabalā nonākusi Ukrainas kontrolē.

Krievijas izdevumi RBK un "The Bell" rakstīja, ka Nīderlandes biržā "Title Transfer Facility" (TTF) dabasgāzes cena trešdien pieauga saistībā ar ziņām par kaujām Kurskas apgabala pierobežas rajonos. Septembra nākotnes līgumu cena pieauga par 5,16% līdz nepilniem 38,57 eiro par megavatstundu. Vēlāk pieaugums palēninājās.

Krievijas propagandisti un militārie blogeri trešdien ziņo, ka ukraiņu karavīri, kas naktī uz otrdienu iebrukuši Krievijas Kurskas apgabalā, nostiprinājušies pierobežas zonā.

Ukrainas puse notikumus Kurskas apgabalā pagaidām nekā nav komentējusi.

Krievu militārie blogeri apgalvo, ka Kurskas apgabalā frontes platums ir desmit līdz 11 kilometri, un šaurā frontes posmā ukraiņi pavirzījusies desmit kilometrus uz rietumiem no Sudžas.

Blogeri arī ziņo, ka Ukrainas spēki pārņēmuši kontroli pār gāzes staciju "Sudža", kas ir svarīgs punkts Krievijas gāzes piegādes ceļā uz Eiropu.

Svarīgākais