Nigērijā aizturēti protestētāji ar Krievijas karogiem

© pixabay.com

Nigērijā, kur ekonomisko grūtību izraisītie protesti turpinās jau sesto dienu, policija aizturējusi vairāk nekā 90 demonstrantu ar Krievijas karogiem, otrdien pavēstīja likumsargi.

Rietumāfrikas valsti pārņēmusi smaga ekonomikas krīze, un pagājušajā nedēļā tūkstošiem cilvēku pievienojās protestiem pret valdības politiku un dzīves dārdzību.

Mītiņu kustība lielākajā daļā valsts teritorijas pēc sadursmēm ar drošības spēkiem gājusi mazumā, taču simtiem protestētāju pirmdien atkal izgāja ielās ziemeļu štatos, arī Kadunā, Kacinā un Kano, kā arī centrālajā Plato štatā.

Demonstrantu vidū bija redzami arī vairāki cilvēki ar Krievijas karogiem. Tiesa, Krievijas vēstniecība no šīm izpausmēm distancējusies.

Nigērijas ziemeļiem ir ciešas kultūras, reliģiskās un sociālekonomiskās saites ar kaimiņvalstīm Sāhelas reģionā, kur pēdējos gados notikuši vairāki apvērsumi, bet militārie līderi novērsušies no Rietumu sabiedrotajiem un stiprina saites ar Maskavu.

Krievijas karogi ir bijuši redzami mītiņos Nigērā, Mali un Burkinafaso, un to parādīšanās Nigērijā izraisījusi asu amatpersonu reakciju.

Jautāts par protestētājiem Nigērijā, policijas pārstāvis Olumujiva Adedžobi otrdien sacīja, ka aizturēti vairāk nekā 90 cilvēku, kas protesta akcijās izgājuši ar Krievijas karogiem.

Svētdien televīzijas uzrunā prezidents Bola Ahmeds Tinubu aicināja pārtraukt demonstrācijas, taču protestu organizatori solīja turpināt mītiņus, neraugoties uz sarukušo dalībnieku skaitu.

Svarīgākais