Ukrainas kara 895. diena. Jaunākā informācija [papildināts 22:07]

© pixabay.com

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 6. augustā. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

22:07. Eiropas Savienības (ES) valstis otrdien Ukrainai pārskaitījušas pirmo ceturkšņa maksājumu no 50 miljardu eiro Ukrainas atbalsta fonda. 4,2 miljardu eiro summa paredzēta, lai atbalstītu valsts funkcionēšanu un ekonomisko stabilitāti.

21:16. Krievijas triecienā Harkovai 6. augustā gāja bojā viens cilvēks un vēl 12 tika ievainoti, informē pravda.com.ua.

20:11. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka 2024. gadā ar Ukrainas ražotājiem ir noslēgti līgumi par vismaz miljons bezpilota lidaparātu saražošanu, raksta pravda.com.ua.

19:11. Krievijas karaspēks otrdien uzbruka Dņepropetrovskas apgabala Nikopoles rajonam, kā rezultātā ievainoti trīs vietējie iedzīvotāji, ziņo pravda.com.ua.

17:36 Doņeckas apgabalā Ukrainas bruņotie spēki var nedaudz atkāpties, taču tas notiks sliktākajā gadījumā, uzskata Krievijas un Ukrainas kara veterāns, rezerves majors Aleksejs Getmans.

To viņš teica, komentējot situāciju pie Toreckas, Ņujorkā un Doņeckas virzienā kopumā. Viņš uzsvēra, ka ienaidnieks tagad spēcīgi spiež šo frontes posmu.

16:23 Ukrainas spēki, visticamāk, cenšas novērst draudus Sumi reģionam, kur pie robežas pastāvīgi atrodas Krievijas karaspēks. To Radio NV norādīja Militāri juridisko pētījumu centra vadītājs Aleksandrs Musienko.

Viņš norādīja, ka Kurskas apgabala apdzīvotās vietās, kas robežojas ar Ukrainu, atrodas Krievijas karaspēks, kas nodarbojas ar apšaudēm un diversiju Ukrainas ciemos otrpus robežai.

15:29 Ukrainas Militārā izlūkošana ir atklājusi dažas detaļas par notikumiem, kas pašlaik notiek uz Ukrainas un Krievijas robežas, jo īpaši Kurskas apgabalā.

Ukrainas militārais izlūkdienests atteicās komentēt tēmu par “izrāvienu” Krievijas Federācijas Kurskas apgabalā. Taču, kā pastāstīja avots Galvenās izlūkošanas direkcijā, šajās darbībās noteikti nav iesaistīti Krievijas brīvprātīgo korpusa (RDK) kaujinieki, kuri karo Ukrainas Bruņoto spēku sastāvā.

Dezinformācijas apkarošanas centra vadītājs Andrejs Kovaļenko sacīja, ka situāciju Kurskas apgabalā krievi nekontrolē.

14:35 Krievijas Federācijas Federālais drošības dienests paziņoja, ka 6.augusta rītā Ukrainas bruņotie spēki veica “bruņotu provokāciju” pierobežas posmā Kurskas apgabalā.

Kā vēsta propagandas mediji, atsaucoties uz FSB paziņojumu, no rīta Ukrainas spēki esot apšaudījuši Kurskas apgabala pierobežu.

14:07 ASV Valsts departamenta pārstāvis Metjū Millers uz jautājumu par NATO valstu iespējām notriekt Krievijas raidītās raķetes virs Ukrainas atbildēja, ka tas ir lēmums, kuru jāpieņem kolektīvi visiem alianses locekļiem, vēsta pravda.com.ua. Milleram jautājums tika uzdots pēc nesenā prezidenta Volodimira Zeļenska paziņojuma, kurš uzdeva diplomātiem strādāt Ukrainas un NATO padomes ietvaros par iespēju izveidot kaimiņvalstu koalīciju, kas palīdzētu notriekt Krievijas raķetes virs Ukrainas teritorijas.

12:50. Krievu karaspēks otrdienas rītā veicis raķešu uzbrukumu Harkivas centrālajam rajonam, kā rezultātā cietusi poliklīnika, vēsta pravda.com.ua. Trieciens izraisījis arī ugunsgrēku. Poliklīnikā atradušies daudz cilvēku, pēc palīdzības vērsušies divi, tomēr zem drupām var būt vēl cietušo.

11:20. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši 585 140 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1050 iebrucēji.

Kopš atkārtotā iebrukuma sākuma 2022.gada 24.februārī Krievija zaudējusi 8421 tanku, 16 294 bruņutransportierus, 16 384 lielgabalus un mīnmetējus, 1138 daudzlādiņu reaktīvās iekārtas, 910 zenītartilērijas iekārtas, 365 lidmašīnas, 326 helikopterus, 13 158 bezpilota lidaparātus, 2420 spārnotās raķetes, 28 kuģus un ātrlaivas, vienu zemūdeni, 22 148 automobiļus un autocisternas, kā arī 2738 specializētās tehnikas vienības.

11:09. Visi Krievijas bezpilota lidaparāti un raķetes, kas naktī no 5. uz 6. augustu tika raidītas Kijivas apgabala virzienā, tika notriekti, taču ir fiksēti bojājumi daudzdzīvokļu ēkai, biroju ēkai, degvielas uzpildes stacijai un mežsarga mājai, ziņo pravda.com.ua.

10:46. Pagājušajā diennaktī 11 frontēs kopumā notikušas 133 kaujas sadursmes, ziņo pravda.com.ua.

09:30. Ukrainas pretgaisa aizsardzība naktī uz otrdienu notriekusi četras no sešām raķetēm un 15 no 16 droniem "Shahed", ko Krievija raidījusi pret mērķiem Ukrainā, paziņoja Ukrainas Gaisa spēki.

Raķetes un droni notriekti virs Kijivas, Hersonas, Mikolajivas un Hmeļņickas apgabaliem.

No Voroņežas apgabala palaistas četras ballistiskās raķetes -"Iskander-M" vai tām līdzīgās Ziemeļkorejā ražotās KN-23, bet no gaisa telpas virs Azovas jūras - divas vadāmās aviācijas raķetes H-59. Savukārt droni "Shahed" palaisti no okupētās Krimas un Kurskas apgabala.

07:09. Vakar, 5. augusta, vakarā vairākos Ukrainas apgabalos tika izsludināta gaisa trauksme par raķešu un dronu uzbrukumu. Kijivā tika dzirdēti sprādzieni, ziņo pravda.com.ua.

00:10 Poļi arvien vairāk iebilst pret atļauju migrantiem šķērsot Polijas un Baltkrievijas robežu, lai lūgtu patvērumu.

Svarīgākais