Izskan ziņas par Lietuvas pilsoņa karošanu Ukrainā Krievijas pusē

© pixabay.com

Lietuvas prokuratūra sākusi izmeklēšanu saistībā ar informāciju, ka Lietuvas pilsonis sociālajos tīklos apgalvo, ka karā Ukrainā piedalās Krievijas pusē.

Prokuratūra izmeklēšanu veic saistībā ar 2022.gadā sākto pirmstiesas izmeklēšanu par Maskavas agresiju, kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci Ukrainā, pirmdien informēja Lietuvas Ģenerālprokuratūras pārstāve Rita Stundiene.

Svētdien videoblogu autors Skirmants Maļinausks savā "YouTube" kanālā publicēja ierakstu, kurā apgalvoja, ka Lietuvas pilsonis Ķēstutis Kvietkus karo Krievijas pusē. Viņš apgalvoja, ka Kvietkus ir no Jurbarkas un iepriekš ir vairākkārt notiesāts.

"Tagad viņš ir devies karot un nogalināt ukraiņus, cīnīties okupantu pusē," paziņoja Maļinausks.

Kvietkus savā kontā ir publicējis vairākus video, kuros redzams strādājam ar granātmetēju un tranšejās.

Pēc tam, kad 2022.gada februārī Krievija sāka atkārtoto iebrukumu Ukrainā, Lietuvas Ģenerālprokuratūra sāka pirmstiesas izmeklēšanu par starptautiski aizliegtām darbībām pret cilvēkiem, agresiju un aizliegtu karadarbību.

Ukrainas ģenerālprokurors Andrijs Kostins, kurš pērn aprīlī apmeklēja Viļņu, ir paziņojis, ka Ukrainas tiesībsargājošās institūcijas izmeklē 77 000 Krievijas kara noziegumu gadījumus valstī.

Svarīgākais