"Nogriezuši galvu un ekstremitātes." Kijiva ziņo par jaunām Krievijas armijas zvērībām

© pexels.com

Ukrainas parlamenta cilvēktiesību ombudsmens Dmitro Lubinecs lūdzis Starptautisko Sarkanā Krusta komiteju un ANO fiksēt iespējamu ukraiņu gūstekņa nogalināšanu, svētdien vēsta "Radio Brīvība".

Starptautiskajās struktūrās ombudsmens vērsies saistībā ar tīmeklī publicēto fotogrāfiju, kurā redzams, iespējams, sakropļots ukraiņu karavīra līķis.

"Tīmeklī parādījusies fotogrāfija, kurā, iespējams, redzams ukraiņu karagūstekņa līķis, kam krievi nogriezuši galvu un ekstremitātes. Tas ir ne tikai Ženēvas konvencijas par izturēšanos pret karagūstekņiem pārkāpums, tā ir necilvēku uzvedība," platformā "Telegram" pauda Lubinecs.

Kā norāda tīmekļa izdevums "The Insider", fotogrāfija sākotnēji publicēta vienā no Krievijas tā dēvētajiem Z-kanāliem - kara atbalstītāju sociālajo tīklu profilā.

Martā publicētajā ziņojumā ANO Izmeklēšanas komisija norādīja, ka tās eksperti ir dokumentējuši informāciju par vismaz 32 ukraiņu karagūstekņu ārpustiesas sodīšanu ar nāvi 12 atsevišķos gadījumos no 2023.gada decembra līdz šā gada februārim un ka trīs šādi gadījumi ir neatkarīgi apstiprināti.

Jūlija beigās kļuva zināms, ka Krievijā pirmstiesas apcietinājumā Rostovā pie Donas miris 55 gadus vecais Ukrainas armijas pulka "Azov" šoferis Oleksandrs Iščenko.

Par viņa nāvi Krievijā tika paziņots kārtējā tiesas sēdē "Azov" gūstekņu lietā. Viņa nāves iemesli un apstākļi netika atklāti.

Svarīgākais