Krievijas iedzīvotāji sūdzas par piekļuvi "YouTube"

© Pixabay

ASV korporācijas "Alphabet" meitasuzņēmums"Google" noliedz, ka būtu saistīts ar tīmekļa video platformas "YouTube" darbības problēmām Krievijā, vēsta aģentūra LETA, atsaucoties uz Krievijas laikrakstu "Kommersant".

"Mēs esam informēti par ziņojumiem, ka daži cilvēki Krievijā nevar piekļūt "YouTube". Tas nav rezultāts kādām tehniskām problēmām vai darbībām mūsu pusē," laikrakstam skaidroja "Google".

Kopš ceturtdienas Krievijas "YouTube" lietotāji masveidā saskaras ar traucējumiem platformas darbībā, videoklipi ielādējas lēni vai neielādējas vispār. Dienas laikā portāls "sboj.rf" reģistrējis vairāk nekā 14 000 sūdzību. Lielākā daļa bijusi no Maskavas, Sanktpēterburgas un Krasnodaras novada.

Jūlija vidū Krievijas telekomunikāciju uzņēmums "Rostelekom" paziņoja, ka "YouTube" Krievijā varot sākt darboties slikti "Krievijā uzstādīto "Google" serveru nolietojuma dēļ". Jo īpaši "tehniskas problēmas" varētu ietekmēt "ielādes ātrumu un "YouTube" videoklipu atskaņošanas kvalitāti visu Krievijas operatoru abonentiem", norādīja uzņēmums.

Vairāki eksperti izteica šaubas par "Rostelekom" skaidrojumiem.

Pirms nedēļas Krievijas Valsts domes deputāts no valdošās partijas "Vienotā Krievija" frakcijas Aleksandrs Hinšteins pieļāva, ka pretkrieviskās politikas" dēļ gaidāma "YouTube" darbības palēnināšanās par 70%". Pēc viņa teikā, šis "piespiedu solis" pagaidām skars tikai "YouTube" lietotājus datoros.

"Kommersant" aptaujātie eksperti pieļauj, ka pašreizējie "YouTube" darba traucējumi ir varasiestāžu plāna īstenošana.

Pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā "YouTube" bloķēja daudzus prokremliskos kanālus, svukārt opozīcijas mediji darbu platformā turpina.

Jūlija sākumā "YouTube" administrācija bloķēja Krievijas agresiju atbalstošo krievu popmūziķu kanālus. Bloķēšanas iemesls bija ASV un Eiropas Savienības sankcijas.

Svarīgākais