Ungārija paziņojusi, ka tā beidz "miera misiju" - vai Eiropa tam tic?

© Pixabay.com

Ungārija paziņojusi Eiropas Savienības dalībvalstīm, ka tā jau ir pārtraukusi savu "miera uzturēšanas misiju" saistībā ar karu Ukrainā, ziņo izdevums “El Pais”.

Kā raksta “El Pais”, atsaucoties uz diplomātiskajiem avotiem, Ungārijas Eiropas lietu ministrs Janošs Boka nosūtījis attiecīgu notu ES valstīm. "Galvaspilsētās viņi šaubās, vai tā ir patiesība, un uzskata, ka Orbāns, lielais provokators, var "reanimēt" šo manevru, kad tas viņam būs piemērots," raksta žurnālisti.

Tiek atzīmēts, ka premjerministra Viktora Orbāna brauciens uz Maskavu, kamēr Ungārija ir ES Padomes prezidējošā valsts, saniknoja lielāko daļu ES galvaspilsētu un izraisīja Ungārijas prezidentūras organizēto augsta līmeņa sanāksmju boikotu.

Turklāt Eiropas Savienība ir nobažījusies par Budapeštas lēmumu atļaut krieviem un baltkrieviem ieceļot valstī bez pārbaudēm. "Šī ir vēl viena zīme par pietuvošanos Maskavai," atzīmēja augsta ranga ES avots.

Kā zināms, šī nav pirmā reize, kad Ungārijas nostāja karā, palīdzības bloķēšana Ukrainai un Viktora Orbāna attieksme pret Krievijas Federāciju Eiropas Savienībā rada neapmierinātību. Viņš nesen kritizēja arī Poliju, apsūdzot valsts vadību liekulībā, kā arī atzina ASV līdzdalību gāzes vada "Nord Stream" graušanā.

Svarīgākais